Recept zoekresultatenBladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelen
Delhaize logo
  • Bladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelen
    B

Bladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
Bladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Jonagold appels
  • 10 g melkerijboter
  • 2 el bloemenhoning
  • 1 plak bladerdeeg
  • 150 g verse geitenkaas Chevridou
  • 1 ei
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

200 gr

€4,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€17,70

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appelen en snijd ze in niet al te fijne plakjes. Bak ze kort goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter en 1 el honing.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd het - met het bakpapier - in 4 driehoeken. Prik het middelste deel van de driehoeken enkele keren in met een vork. Leg de stukken bladerdeeg (met het bakpapier) op het rooster van de oven. Verdeel er de appelplakjes over, maar laat de randen vrij.
  3. Ontvorm de Chevridou en snijd hem horizontaal in 4. Leg een schijfje kaas op elk taartje en besprenkel met een beetje honing. Smeer de randen van het deeg in met het losgeklopte ei en schuif 15 min. in de oven.
  4. Besprenkel nog met een beetje honing. Dien warm op als voorgerecht, met een slaatje.

Tip: Bestrooi de taartjes met een beetje verse tijm al je er in huis hebt.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 155 kcal - Vetten: 7.2 g - Koolhydraten: 17.8 g - Vezels: 0.9 g - Eiwitten: 3.3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 155 kcal - Vetten: 7.2 g - Koolhydraten: 17.8 g - Vezels: 0.9 g - Eiwitten: 3.3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Lunch
Herfst
Voorgerecht
  • Bladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelen
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

200 gr

€4,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€17,70