Recept zoekresultatenBaskische kipballetjes
Delhaize logo
  • Baskische kipballetjes
    A
Baskische kipballetjesA

Baskische kipballetjes

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 700 g gekruid kippengehakt
  • 3 paprika’s: 1 rode, 1 gele, 1 groene
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g passata van kerstomaten
  • 150 g olijven 'Mix'
  • 80 g paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • Espelettepeper
  • peper en zout
  • 700 g gekruid kippengehakt
  • 3 paprika’s: 1 rode, 1 gele, 1 groene
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g passata van kerstomaten
  • 150 g olijven 'Mix'
  • 80 g paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • Espelettepeper
  • peper en zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de uien fijn en snijd de paprika's in reepjes. Bak 5 min. op een laag vuur in een braadpan (cocotte) met olijfolie. 
2
Meng intussen het kippengehakt met het paneermeel tot een homogeen mengsel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 min. in de oven. 
3
Doe het geperste knoflookteentje in de braadpan. Voeg de passata, het bouquet garni en naar eigen smaak ook peper, zout en Espelettepeper toe. Laat zachtjes sudderen en voeg dan de gehaktballetjes en de olijven toe. Laat nog eens 10 min. sudderen. 
4
Serveer warm met rijst, pasta of frietjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de uien fijn en snijd de paprika's in reepjes. Bak 5 min. op een laag vuur in een braadpan (cocotte) met olijfolie. 
2
Meng intussen het kippengehakt met het paneermeel tot een homogeen mengsel. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 min. in de oven. 
3
Doe het geperste knoflookteentje in de braadpan. Voeg de passata, het bouquet garni en naar eigen smaak ook peper, zout en Espelettepeper toe. Laat zachtjes sudderen en voeg dan de gehaktballetjes en de olijven toe. Laat nog eens 10 min. sudderen. 
4
Serveer warm met rijst, pasta of frietjes.
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 428/102 ; Vetten (g): 5,6 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,1 ; Koolhydraten (g): 5,9 ; Suikers (g): 3,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 6,5 ; Zout (g): 0,7 ; Energie (kcal per portie): 660 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 428/102 ; Vetten (g): 5,6 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,1 ; Koolhydraten (g): 5,9 ; Suikers (g): 3,2 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 6,5 ; Zout (g): 0,7 ; Energie (kcal per portie): 660 ; Nutri-score: A
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Passata | Basilicum

Mutti

Passata | Basilicum

2 × 700 gr

€5,98

Olijven met look

Delhaize

Olijven met look

2 × 130 gr

€4,38

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,93