Recept zoekresultatenVleesbrood met twee soorten mosterd en witloofstoemp 
Delhaize logo
  • Vleesbrood met twee soorten mosterd en witloofstoemp 
    B
Vleesbrood met twee soorten mosterd en witloofstoemp B

Vleesbrood met twee soorten mosterd en witloofstoemp 

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g varkens- en kalfsgehakt met kruiden
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 50 g paneermeel
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • peper
  • 650 g witloof
  • 1/2 citroen
  • 800 g dikke, bloemige aardappelen
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • 2 dl lichte room
  • 19 cl kalfsbouillon
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 800 g varkens- en kalfsgehakt met kruiden
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie
  • 50 g paneermeel
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • peper
  • 650 g witloof
  • 1/2 citroen
  • 800 g dikke, bloemige aardappelen
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui en de look in grote stukken. Doe ze in de kom van de mixer samen met het ei en de peterselie. Mix alles fijn. Voeg bij het gehakt, meng alles goed en voeg het paneermeel toe. Kneed met je handen en voeg eventueel wat peper toe. Vorm een vleesbrood en leg het in een schaal met bakpapier. Bak 1 uur goudbruin in de oven. (Moet het snel gaan? Maak dan twee kleine vleesbroodjes en bak ze ongeveer 35 min.) 
2
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en laat ze 20 min koken in gezouten water. Snijd het witloof in dunne plakjes, besprenkel ze met wat citroensap en bak ze 15 min op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Het witloof moet een beetje karamelliseren. Kruid af met peper en zout.
3
Saus: doe alle ingrediënten samen in een steelpan, breng aan de kook en laat 5 min sudderen op een zeer zacht vuur. Kruid eventueel af. 
4
Giet de gare aardappelen af, laat ze uitlekken en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de warme melk toe en plet met een pureestamper. Voeg vervolgens het witloof toe, meng alles en breng eventueel nog verder op smaak (peper, zout en muskaatnoot, naar eigen smaak). 
5
Serveer het vleesbrood in dikke sneden samen met de saus en de stoemp. 
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui en de look in grote stukken. Doe ze in de kom van de mixer samen met het ei en de peterselie. Mix alles fijn. Voeg bij het gehakt, meng alles goed en voeg het paneermeel toe. Kneed met je handen en voeg eventueel wat peper toe. Vorm een vleesbrood en leg het in een schaal met bakpapier. Bak 1 uur goudbruin in de oven. (Moet het snel gaan? Maak dan twee kleine vleesbroodjes en bak ze ongeveer 35 min.) 
2
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en laat ze 20 min koken in gezouten water. Snijd het witloof in dunne plakjes, besprenkel ze met wat citroensap en bak ze 15 min op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Het witloof moet een beetje karamelliseren. Kruid af met peper en zout.
3
Saus: doe alle ingrediënten samen in een steelpan, breng aan de kook en laat 5 min sudderen op een zeer zacht vuur. Kruid eventueel af. 
4
Giet de gare aardappelen af, laat ze uitlekken en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de warme melk toe en plet met een pureestamper. Voeg vervolgens het witloof toe, meng alles en breng eventueel nog verder op smaak (peper, zout en muskaatnoot, naar eigen smaak). 
5
Serveer het vleesbrood in dikke sneden samen met de saus en de stoemp. 
Nutritionele informatie
B
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 650/156 ; Vetten (g): 10 ; Verzadigde vetzuren (g): 4,5 ; Koolhydraten (g): 8,8 ; Suikers (g): 2 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 7,4 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 977 ; Nutri-score: B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 650/156 ; Vetten (g): 10 ; Verzadigde vetzuren (g): 4,5 ; Koolhydraten (g): 8,8 ; Suikers (g): 2 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 7,4 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 977 ; Nutri-score: B
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Kids,Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Rund

Delhaize

Gehakt | Varken | Rund

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

650 gr

€3,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Totaal:
€32,51