Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Delhaize logo
  • Alaskabombe
    D

Alaskabombe

door Gema Gomez

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
AlaskabombeD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 4 eiwitten
  • 1 granaatappel
  • 1/4 citroen
  • 1 pandoro (van 700 g)
  • 1 l pistacheroomijs
  • 4,8 dl frambozensorbet
  • 220 g extrafijne suiker
  • 1 el maizena
  • zout

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Granaatappel | Per stuk | Cat1

Delhaize

Granaatappel | Per stuk | Cat1

1 st

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Roomijs | Pistache

Delhaize

Roomijs | Pistache

1 l

€3,29

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€13,54

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. (+ 12 u vriestijd)

  1. Laat de pandoro in zijn plastieken verpakking gedurende 4 u in de diepvriezer hard worden.
  2. Haal de pitjes uit de granaatappel: snijd hem in 2 en klop er met een pollepel de pitjes uit boven een slakom.
  3. Het ijs moet kneedbaar zijn maar niet gesmolten: zet het indien nodig even in de koelkast. Snijd de basis van de pandoro open ter hoogte van de kraag en hol hem uit. Vul hem met het pistacheroomijs en druk goed aan, zonder de cake te vervormen (doe hem eventueel in een hoge en smalle slakom). Voeg de granaatappelpitjes toe en bedek ze met de frambozensorbet. Sluit met de basis van de pandoro, pak hem in zijn zakje in en laat minstens 8 u in de diepvriezer opstijven.
  4. Klop de eiwitten, net voor het opdienen, met het zout tot zacht schuim. Voeg beetje bij beetje de zeer fijne suiker toe, terwijl je op hoge snelheid blijft kloppen: er vormt zich na 5 min. een heel stevige, glanzende meringue. Meng het maiszetmeel met 1⁄2 el citroensap, voeg toe en klop de meringue nog 1 min.
  5. Ontvorm de pandoro op de dienschotel. Bedek hem volledig met golvende meringue, karamelliseer de bombe met een brander voor crème brûlée en dien meteen op.

Tip: Bestrijk de binnenkant van de pandoro vóór het vullen met een beetje wodka of besprenkel hem bij het opdienen met een beetje opgewarmde en geflambeerde wodka.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 244 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 33,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100 g: Energie: 244 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 33,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
  • Alaskabombe
    D

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Granaatappel | Per stuk | Cat1

Delhaize

Granaatappel | Per stuk | Cat1

1 st

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Roomijs | Pistache

Delhaize

Roomijs | Pistache

1 l

€3,29

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€13,54