Recept zoekresultatenAntilliaanse kip
Delhaize logo
  • Antilliaanse kip
Antilliaanse kip

Antilliaanse kip

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1/2 ananas
  • 2 el arachideolie
  • 1 kg kippendijen
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 ui
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 15 g boter
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl kruidnagels
  • 1 kl gember
  • 1 kl nootmuskaat
  • 1/2 ananas
  • 2 el arachideolie
  • 1 kg kippendijen
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 ui
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 15 g boter
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl kruidnagels
  • 1 kl gember
  • 1 kl nootmuskaat

Begin met koken

1
Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
2
Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ el olie. Kruid licht met peper en zout.
3
Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 el).
4
Voeg na 5 min de kruiden en de geraspte schil toe, meng 1 min en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
5
Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
6
Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
7
Snijd de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snijd in dikke schiijven. Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
8
Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.
1
Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
2
Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ el olie. Kruid licht met peper en zout.
3
Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 el).
4
Voeg na 5 min de kruiden en de geraspte schil toe, meng 1 min en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
5
Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
6
Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
7
Snijd de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snijd in dikke schiijven. Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
8
Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Braadkip | 900G-1400G

Delhaize

Braadkip | 900G-1400G

+/- 1,2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€5,03

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Totaal:
+/-€22,37