Recept zoekresultatenŒufs en cocotte met spinazie
Delhaize logo
  • Œufs en cocotte met spinazie
    D

Œufs en cocotte met spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen
Voorgerecht
Œufs en cocotte met spinazieD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur
  • 20 jonge spinazieblaadjes
  • 4 dl zure room taste of Inspirations
  • 30 g boter
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Extra large, | omega 3
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998021000108100000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout. Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes. Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte. Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel. Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water. Gaar gedurende 18 minuten in de oven, tot het eiwit net gestold is.
    3. Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte. Bedek met een bakpapier en laat nog 3 minuten rusten. Serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1002; energie (kCal): 243; vetten (g): 23,7; verzadigde vetten (g): 14,7; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 421,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Pasen
    Lunch
    Lente
    Voorgerecht
    • Œufs en cocotte met spinazie
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Extra large, | omega 3
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998021000108100000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000