Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website vannacht gedurende meerdere uren onbeschikbaar zijn vanaf 23u

Hallo GoebezigersBetere planeetThe Lion's FootprintMinder plasticBio-charcuterie: slimmer verpakt, even lekker!
#HalloGoebezigers
Better Planet

Verschillende vleesproducten krijgen een ecologischere verpakking.

15/03/2021

Initiatief #80 - Je recycleert ze nu een pak makkelijker.

Plastic verminderen is al lang een van onze doelen. En recycleren makkelijker maken ook! Dat is exact wat we nu doen met verschillende producten binnen ons vleesassortiment.

Voor ons gehakt (bio en niet bio), varkensvlees en Beef of Europe schakelen we over naar ecologischere verpakkingen. Ze waren al aangepast van een zwarte schaal die moeilijk gesorteerd kon worden naar doorzichtige, gerecycleerde rPET-bakjes die recycleerbaar zijn. Maar nu krijgen ze allemaal een ‘paperseal’ verpakking waarmee we 80% plastic per schaal besparen.

Je recycleert het makkelijk, want je kan de dunne plastic folie goed scheiden van het karton. Het staat zelfs duidelijk afgebeeld op de verpakking! We werken er trouwens aan om dit ook te realiseren voor lamsvlees, biovarkensvlees en rundsvlees. Zo gaan we samen voor een toekomst met een pak minder plastic!

Dit bespaarden we al met z’n allen: 75 ton plastic minder per jaar.

 

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: