Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBetere planeetThe Lion's FootprintMinder plasticBinnenkort geen plastic meer nodig om bio van niet-bio te onderscheiden!
#HalloGoebezigers
Better Planet

Binnenkort geen plastic meer nodig om bio van niet-bio te onderscheiden!

29/01/2021

Initiatief #76 - Met de biotag herken je het verschil.

Je vroeg het je misschien ook al af: “Waarom zitten al die biogroenten en -fruit eigenlijk verpakt in plastic?!” Wel, je bent niet alleen. Bij Delhaize krijgen we deze vraag dagelijks. Maar er was ook een goede reden voor! We moeten namelijk onze biologische groenten en fruit onderscheiden van de conventionele groenten en fruit die los worden verkocht. “Waarom krijgen net de bioproducten een verpakking?” Dat is omdat zij een minder groot volume hebben dan de niet-bioproducten. Gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor gevonden!

Bye bye verpakking, hallo lasertag.

In 2017 ontwikkelden we al een bio-lasertag. Deze tag vond je onder andere op de schil van onze biopompoenen. Het is een contactvrije methode die volledig veilig is. Met een hoge-resolutie-laser wordt het pigment uit het buitenste laagje van de schil verwijderd. Dit is een zeer oppervlakkig proces dat geen enkele invloed heeft op de smaak, geur of houdbaarheid van het product. Je kan de tag gewoon mee opeten! Intussen staat hij al op tientallen producten, zoals biokomkommer, -aubergine, -avocado, -pompoenen, -charentais, -mango … Voor deze lekkernijen is dus geen verpakking meer nodig!

Resultaat: 11 ton plastic minder per jaar dankzij de lasertag.

Andere duurzame verpakkingen.

Jammer genoeg kunnen we deze technologie nog niet op elk bioproduct toepassen. Maar daar hebben we bij Delhaize andere duurzame alternatieven voor! Zo zitten onze biotomaten in een kartonnen bakje, onze biokruiden in een papieren zak en onze snacktomaatjes in een kartonnen beker.

Al 110 van de 140 biogroenten en -fruit zijn duurzaam verpakt. Aan de overige 30 werken we nog!

Resultaat: 81 ton plastic minder per jaar dankzij de duurzame verpakkingen

Resultaat van de lasertag én de duurzame verpakking: 92 ton plastic minder per jaar. En dat is nog maar een begin!

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: