#HalloGoebezigers
Better Planet

Steun River Cleanup! Net als Delhaize.

27/08/2020

Initiatief #53 - Help samen met ons plastic de wereld uit!

Bij Delhaize doen we er niet alleen alles aan om jou het beste te bieden, maar we zetten ons ook in voor het klimaat. Daarom lanceerden we vorig jaar The Lion’s Footprint. Da’s ons actieplan om stap voor stap onze ecologische voetafdruk te verkleinen op vlak van plastic, voedselverspilling en CO2. Dat doen we met verschillende initiatieven!

We hebben onze eigen initiatieven, zoals het aanpassen van onze verpakkingen naar alternatieven met minder of geen plastic. Maar dat is niet genoeg! Er is een groter probleem. Want plastic komt soms in de natuur terecht. Daarom steunen we River Cleanup, een organisatie die rivieren en oevers in binnen en buitenland terug proper maakt. En da’s nodig! Want elk jaar belandt er zo’n 8 miljard kilo afval in onze zeeën en oceanen, 80% komt daar terecht via rivieren.

Draag je steentje bij

Wil jij samen met ons mee plastic de wereld uit helpen? Maak je dan vrij op 19, 20, 26 of 27 september en doe mee met een van de opruimacties in Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel, Luik of Namen. Registreer je op www.river-cleanup.org of registreer je eigen opruimactie.

Heb je meegedaan? Post dan je foto op social media met de hashtags #rivercleanup en #lessplastic. Zo geef je de mensen in je omgeving ook zin om de volgende keer mee te doen! Vorig jaar werd bijna 500 ton afval opgehaald door 40.000 opruimers. Laten we het samen nóg beter doen dit jaar!

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: