Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Beenham 150g" van het merk Delhaize niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Hallo GoebezigersBetere planeetThe Lion's FootprintMinder plasticDatterino tomaatjes in een kartonnen schaaltje!
#HalloGoebezigers
Better Planet

Delhaize steunt de Schelde en Maas CleanUp. Jij ook?

14/05/2019

Initiatief #4 - Doe jij ook mee op 21 september?

Toen we eind januari onze Delhaize Shop-actie lanceerden, kregen we veel kritiek over het gebruik van plastic. En terecht! Daarom plaatsten we verzameldozen in onze winkels. Al het plastic dat onze klanten daarin gooiden, werd door een recyclagebedrijf verwerkt. Daarnaast wilden we ook een milieu-NGO ondersteunen op logistiek en financieel vlak. Eentje die de ecologische voetafdruk compenseert die door onze actie werd veroorzaakt. Daarom kozen we voor de River CleanUp!

Wat is de River CleanUp?

Wist je dat 90% van het afval in de zee afkomstig is van rivieren? Daarom besloten we om deel te nemen aan de River CleanUp. De River CleanUp is een groots Europees initiatief waarbij we met z’n allen 6 grote rivieren schoner willen maken. En ook in België kunnen we ons steentje bijdragen! In ons land stromen de Schelde en Maas statig voorbij. Langs de hele rivierbedding zetten 50 steden in 3 landen zich in om afval te rapen. Hopelijk kunnen we zo met 10000 vrijwilligers deelnemen.

Kom mee opruimen in Antwerpen!

Op 21 september kan je in Antwerpen op maar liefst 3 locaties deelnemen. Om er een toffe dag van te maken, worden er naast de opruimacties ook een leuke ecologische markt en verschillende animaties georganiseerd. Kom je ook? Schrijf je hier in: https://www.river-cleanup.org.

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: