BlogpaginaBetere planeetThe Lion's FootprintMinder plasticDelhaize steunt River Cleanup: samen rivieren schoonmaken
#HalloGoebezigers
Better Planet

Delhaize steunt River Cleanup: samen rivieren schoonmaken

Delhaize en River Cleanup gaan samen voor minder plastic 

Wist je dat er elk jaar maar liefst 11 miljard kg plastic afval in onze oceanen terechtkomt? Een groot deel daarvan komt uit onze waterlopen. De oplossing: minder plastic gebruiken en ons afval niet laten rondslingeren in de natuur, maar recycleren! 

Bij Delhaize verbeteren we continu de verpakkingen van onze eigen producten. Zo gebruiken we onder andere steeds minder plastic. Maar daar houdt ons engagement niet op: we steken ook zelf de handen uit de mouwen om samen met River Cleanup de rivieren proper te houden.   

River Cleanup is een organisatie die zich elke dag opnieuw inzet om plastic uit de rivieren op te ruimen. Ze strijden voor een wereld zonder plastic in de natuur. 

De grote schoonmaak van onze rivieren

Het verhaal van River Cleanup begon in 2017, toen de Belg Thomas de Groote het idee kreeg om zwerfvuil in te zamelen langs onze rivieren, zodat het niet in de zee terechtkomt.   

Het doel van River Cleanup is de plastic vervuiling tegen 2030 stoppen aan de bron. Tienduizenden vrijwilligers helpen mee om deze doelstelling te bereiken.  

River Cleanup wil bovendien tegen 2025 zijn aanpak valideren in de landen waar de organisatie momenteel al actief is, om daarna te schalen en wereldwijd de plastic problematiek op te lossen.  

Alle beetjes helpen! 

Sinds 2019 organiseerde River Cleanup al 198 evenementen in België waaraan meer dan 24 000 vrijwilligers deelnamen. Zo werd er sindsdien maar liefst 292 355 kg afval verzameld. Maar tegen 2030 willen we de plastic vervuiling voorgoed een halt toeroepen. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig!   

Neem deel aan onze opruimacties langs rivieren in het hele land. Breng je goede humeur mee en kom met je familie, buren en vrienden. Hoe meer, hoe beter. 

Schrijf je in voor World Cleanup Day op 16/09

Delhaize, partner van River Cleanup

De partners van River Cleanup zetten mee hun schouders onder de opruimacties en ondernemen concrete acties om plastic vervuiling in rivieren te voorkomen. De beste oplossing is minder plastic gebruiken. En dat is nu net een van de belangrijkste doelstellingen van Delhaize's actieplan The Lion’s Footprint!   

We vermijden zoveel mogelijk plastic in onze verpakkingen. Het ultieme doel: plastic volledig bannen. Daarnaast gaan we zelf ook aan de slag om River Cleanup te helpen om rivieren proper te houden. 

Draag ook je steentje bij en doe mee aan World Cleanup Day op 16/09 met River Cleanup!   

Je kunt op 2 manieren deelnemen aan de opruimacties. Ofwel organiseer je er zelf eentje op een door jou gekozen plaats, ofwel neem je deel aan een reeds geplande actie.  

Geplande opruimacties op World Cleanup Day op 16/09/2023   

  • Gent: 14u – 17u 

  • Dendermonde: 14u – 18u 

  • Antwerpen: 14u – 17u 

  • Luik: 14u – 17u 

Inschrijven kan via https://www.river-cleanup.org/nl/world-cleanup-day  

Lanceer zelf een opruimactie   

Registreer je eigen actie (alleen of in groep) op de website van River Cleanup. Je kunt ervoor kiezen de actie privé te houden, zodat enkel de mensen van je groep kunnen deelnemen. Wil je liever je cleanup delen met iedereen die een tandje wil bijsteken? Dat kan ook. Geef de plaats van je actie door via de website en River Cleanup zorgt op aanvraag voor de opruimkits.  

Een actie registreren of inschrijven kan via https://www.river-cleanup.org/nl/world-cleanup-day 

 

Schrijf je in

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: