Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBetere planeetThe Lion's FootprintMinder CO2Europese primeur : Delhaize lanceert als eerste retailer CO₂‑neutrale banaan
#HalloGoebezigers
Better Planet

Delhaize zet zich in voor een duurzame energie in India

Initiatief #62 - Lees alles over dit project voor het klimaat 

Met het Karnataka-project in India willen we onze ecologische voetafdruk verkleinen. India is namelijk de vierde grootste uitstoter van kooldioxide ter wereld. En met de snelle bevolkingsgroei blijft de vraag naar energie er toenemen. De markt voor hernieuwbare energie in India speelt dan ook een belangrijke rol in een duurzamere toekomst. 

Delhaize helpt India bij de energietransitie  

Om duurzame energie toegankelijker te maken in India en energiezekerheid te versterken, is het essentieel om fossiele brandstoffen te vervangen door hernieuwbare energiebronnen. Dit project omvat daarom de installatie van een zonnecentrale die groene zonne-energie produceert en die naar het Indische netwerk stuurt. Dit draagt bij aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Het Karnataka-project in India heeft een "Gold Standard"-certificaat. Het werd ontworpen met het oog op een zo groot mogelijke positieve impact op het milieu, met respect voor klimaatveiligheid en duurzame ontwikkeling. 

Door deel te nemen aan dit project gaat Delhaize ook een verbintenis aan tegenover de plaatselijke gemeenschappen, die begeleiding en ondersteuning krijgen. De bestrijding van de klimaatverandering staat centraal in dit initiatief. We combineren de kracht van zonnestralen en de expertise van de gemeenschap om de impact van India op het milieu te verminderen. 

Veelbelovende resultaten 

Voor de gemeenschappen 

  • 50 gegeven opleidingen aan al het personeel over de gebruikte technologie, de werkzaamheden en de nood- en veiligheidsprocedures 

  • Creatie van 135 nieuwe jobs 

 

Voor het milieu 

  • Gemiddeld 496.000 MWh opgewekt per jaar 

  • Gemiddeld 463.000 ton minder CO₂-uitstoot per jaar 

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: