Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Beenham 150g" van het merk Delhaize niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Hallo GoebezigersBetere planeetThe Lion's FootprintMinder CO2Europese primeur : Delhaize lanceert als eerste retailer CO₂‑neutrale banaan
#HalloGoebezigers
Better Planet

Delhaize en Côte d’Or slaan de handen in elkaar.

15/10/2019

Initiatief #55 - Lees alles over het klimaatproject!

Cocoa Life Project

 

Heb je al gehoord van Cocoa Life? Dat is het duurzaamheidsprogramma van Mondelēz International, de producent van o.a. Côte d’Or. Hun doel? 100% duurzame cacao aanleveren en tegen 2022 zo’n 200 000 cacaoboeren en 1 miljoen leden van cacaogemeenschappen helpen. Dankzij het Cocoa Life label ben je dus zeker dat je favoriete Côte d’Or product een duurzame weg heeft afgelegd. Klimaatverandering tegengaan is hierbij een belangrijk onderdeel.

Daarom ondersteunen Delhaize en Côte d’Or samen een klimaatproject dat strijdt voor duurzame cacaoproductie in Zuid-Amerika. We leren de boeren om landbouwprojecten op te zetten met respect voor het milieu. Daardoor kunnen ze duurzame cacao produceren! Zo besparen we tegen 2021 maar liefst 28.000 ton* CO2.

* Delhaize en Côte d’Or financieren de vermindering van 28.000 ton CO2 van de 3,9 miljoen ton CO2 die in totaal bespaard zullen worden in het kader van het Cocoa Life project.

3 belangrijke pijlers

 

Delhaize en Côte d’Or werken samen met dit project aan:

 • Biodiversiteit beschermen
  Dankzij dit landbouwproject met respect voor het milieu, worden meer dan 30 diersoorten beschermd.
 • Werken met gemeenschappen
  Een nauwe samenwerking met de lokale gemeenschappen werd opgezet. Dat maakt het mogelijk om de vooruitgang van de bossen te monitoren en illegale landbouwpraktijken te voorkomen.
 • Duurzame economische ontwikkeling
  We zetten samen een duurzame manier van cacaoproductie op. Daardoor krijgen de boeren over de jaren heen meer waarde per hectare en een betere toegang tot de internationale markt.

Cijfers die het verschil maken

Door over te schakelen op duurzame cacaoproductie realiseren we bij Delhaize samen met Côte d’Or heel wat mooie dingen:

 • 30 beschermde diersoorten gered
 • 600.000 hectare beschermd
 • 632 jobs gecreëerd of ondersteund
 • 28.000 ton* CO2 bespaard

* Delhaize en Côte d’or financieren de vermindering van 28.000 ton CO2 van de 3,9 miljoen ton CO2 die in totaal bespaard zullen worden in het kader van het Cocoa Life project.

Draag je steentje bij tot 100% duurzame chocolade!

 

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: