Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBetere planeetThe Lion's FootprintMinder CO2Europese primeur : Delhaize lanceert als eerste retailer CO₂‑neutrale banaan
#HalloGoebezigers
Better Planet

Delhaize presenteert: CO₂-neutrale koffie!

12/11/2020

Initiatief #50 - En dat van boon tot kopje.

Onze missie? Tegen 2021 volledig CO2-neutraal zijn! Je hebt misschien al van onze CO2-neutrale banaan gehoord. Maar nu hebben we ook CO2-neutrale koffie! Meer bepaald die van het Delhaize-gamma en van Latitude 28.

Hoe werd onze koffie CO2-neutraal?

We berekenden hoeveel CO2 koffie uitstoot. Van boon tot kopje! Dus zelfs de CO2 die vrijkomt wanneer je koffie drinkt, bijvoorbeeld de elektriciteit die een koffiemachine verbruikt.

We bekeken hoe we de CO2-uitstoot in het hele proces (productie, transport, branden, verpakking, gebruik) kunnen verminderen. Opnieuw van boon tot kopje. Zo werd het transport groener en de verpakking duurzamer!

De uitstoot die we niet kunnen verminderen, compenseren we door financieel projecten voor klimaatbescherming te ondersteunen. Zoals het Gyapa Cookstoves project in Ghana

 

Gyapa Cookstoves: klimaatbeschermingsproject in Ghana

In Ghana zijn de traditionele kookmethoden inefficiënt, ongezond en onveilig. De tijd en kosten voor het inzamelen van hout en houtskool hebben een negatief effect op gezondheid en milieu. Ghana heeft zelfs een afname van 60% in het primaire tropische woud, onder andere door de nood aan houtskool. Maar dat is nog niet alles, 4 miljoen mensen sterven ieder jaar aan de gevolgen van complicaties aan de luchtwegen veroorzaakt door deze kookmethoden met open vuren. Delhaize ondersteunt financieel het project om de ontwikkeling en het uitdelen van efficiënte kooktoestellen makkelijker te maken en om miljoenen bomen en levens te redden, families te helpen, lokale economische activiteiten te stimuleren en te verbeteren.

Resultaat? 10 389 ton CO2 minder per jaar!

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: