BlogpaginaBetere planeetThe Lion's FootprintMinder CO2Je elektrisch voertuig opladen bij Delhaize: zo doe je dat
#HalloGoebezigers
Better Planet

Onze nieuwe snellaadpunten 

Bij Delhaize hebben we grote ambities op het vlak van duurzaamheid. Daarom installeren we, samen met onze partner Electra, heel wat nieuwe snellaadpunten voor elektrische voertuigen op de parkings van onze winkels. De laadpalen werken op groene energie en zijn 24/7 beschikbaar voor onze klanten, maar ook voor passanten en buurtbewoners. Zo maken we het je gemakkelijk om je wagen op te laden waar en wanneer dat goed uitkomt én werken we actief mee aan de transitie naar duurzame mobiliteit.

Waar vind je de Delhaize snellaadpunten?

Waar vind je de Delhaize snellaadpunten?

Samen met Electra gingen we meteen aan de slag om zo snel mogelijk de eerste nieuwe snellaadpunten op parkings van Delhaize winkels beschikbaar te maken. In de loop van de komende maanden installeren we natuurlijk nog veel meer snellaadpunten verspreid over het hele land. Zo krijg je voortaan eender waar toegang tot een snellaadpaal voor je elektrische voertuig. Bekijk hier wanneer en aan welke Delhaize winkels onze nieuwe snellaadpunten komen.

 

Hoe werken onze snellaadpunten? Bekijk alle stappen

Je elektrisch voertuig opladen aan een van de snellaadpunten van Delhaize is heel eenvoudig. Met deze laadstations willen we het mogelijk maken om 24u op 24 aan marktconforme tarieven te laden, waar en wanneer je ook wilt. Benieuwd hoe een laadbeurt op een van onze parkings in zijn werk gaat? Hieronder vind je alle stappen van a tot z. 

#1 Download de Electra-applicatie

In de app van onze partner Electra, snellaadspecialist in Europa, kun je op voorhand een snellaadpunt op een van onze parkings reserveren. Zo ben je zeker van je laadbeurt. Als je de applicatie downloadt, geniet je ook van andere voordelen:
- Je ziet in realtime de beschikbare snellaadpunten (en hun kenmerken)
- Je volgt je laadbeurt in realtime op terwijl je shopt
- Je kunt kortingen op laadbeurten verzilveren
- Je betaalt rechtstreeks in de app
- Je krijgt een overzicht van alle facturen van vorige laadbeurten

Download de Electra-app in de Google Play of App Store via de buttons hieronder.

 

#2 Reserveer een laadpaal

Zodra je de Electra-app gedownload hebt, maak je een account aan en voer je voertuig en betaalgegevens in. Klik op ‘Reserveer een station’ om een lijst met beschikbare laadpalen in jouw buurt te zien. De app beveelt automatisch het meest geschikte laadpunt aan naargelang jouw elektrisch voertuig. Zo wordt je auto opladen nog eenvoudiger. Je persoonlijke laadpaal wordt tot 30 minuten voor én na je verwachte aankomsttijd gereserveerd. Geen stress dus als je in de file staat! Als je je voertuig toch liever via een ander beschikbaar snellaadpunt oplaadt, kun je makkelijk je reservering annuleren en de QR-code van het laadpunt scannen om je laadbeurt te starten.

#3 Laad je auto op

1. Koppel de connector van je voertuig los.
2. Zorg ervoor dat de motor uitgeschakeld is en je voertuig in neutraal of in de 3. parkeerstand staat. 
3. Start je oplaadbeurt via de Electra-app. Heb je nog geen account? Dan kun je ook makkelijk je laadpas of bankkaart gebruiken. Ga rechtstreeks naar de betaalterminal aan het laadpunt en volg de instructies op het scherm.
4. Sluit de laadkabel op je voertuig aan.
5. Je auto begint op te laden en jij kunt ondertussen je boodschappen doen. 

#4 Beëindig de laadbeurt 

Laad jij je elektrisch voertuig op via de Electra-applicatie, dan kun je via de app je laadsessie beëindigen. Gebruikte je jouw laadpas of bankkaart om de laadbeurt te starten, dan swipe je je pas of kaart over het scherm van de betaalterminal aan het laadpunt om je sessie te stoppen. Let er zeker op dat je jouw eigen laadbeurt beëindigt en niet die van je ‘buur’. Zo raak iedereen vlot naar z’n volgende bestemming. ;-)  

#5 Betaal je laadsessie

De snellaadpunten op de parkings van de Delhaize winkels werken samen met laadpassen van alle grote providers. De prijs per kilowattuur (kWh) wordt bepaald aan de hand van je provider. Swipe je laadpas over het scherm van de betaalterminal om je laadbeurt te starten en beëindigen. Bekijk hier de laadpassen die je allemaal kunt gebruiken.

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: