Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code EOYCOLLECT!> Profiteer ervan! <

BlogpaginaBetere planeetThe Lion's FootprintMinder CO2Hoe een verandering van verpakking voor minder CO₂ zorgt.
#HalloGoebezigers
Better Planet

Eerste CO₂-neutrale supermarktketen in België

De ambitie van ons duurzaam actieplan, The Lion’s footprint, is duidelijk: onze ecologische voetafdruk maximaal verkleinen. Hoe doen we dat? Door enkel plastic te gebruiken wanneer het recycleerbaar of onmisbaar is, door beter om te gaan met voedselafval om zo verspilling tegen te gaan en door onze CO2-uitstoot te verminderen. Welke uitstoot? Wel ja, CO2-uitstoot! We horen er alle dagen over, maar wie genereert die uitstoot nu eigenlijk echt? Wat is haar impact op onze planeet? Wat doet Delhaize om haar ecologische voetafdruk te beperken? En vooral, hoe kunnen wij, elk op onze manier, een inspanning doen om die te verminderen?

‘Trop’ is teveel

Een woordje uitleg: koolstofdioxide, ofwel CO2, is een natuurlijk product van onze fauna en flora, zélfs van de mens. Een deel van die CO2-uitstoot wordt terug opgenomen door planten en bomen en vervolgens weer omgezet in zuurstof. Door onze levensstijl (consumptie, industriële expansie,…) is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer de laatste 100 jaar aanzienlijk toegenomen en dat is niet zo goed voor onze planeet. Echt waar, deze overproductie van CO2 heeft ernstige negatieve gevolgen, zoals de opwarming van de aarde, die de gletsjers doet smelten. Deze vaststelling dringt zich op en binnenkort kunnen we niet meer zoals onze vorige generaties zeggen dat “we het niet wisten”. We hebben de plicht om actie te ondernemen en krachtige maatregelen te nemen, we doen dit met enthousiasme door jou bij ons project te betrekken.

Bijna 70% minder CO2 over de laatste 12 jaar

Een van onze grootste prioriteiten is onze CO2 uitstoot tot een absoluut minimum te krijgen. Dat hebben we bereikt door te kiezen voor groene stroom, door onze winkelverlichting naar LED te switchen, door onze winkels uit te rusten met groenere frigo’s en zonnepanelen. Het resultaat? Bijna 70% minder CO2-uitstoot over de voorbije 12 jaar met een aanzienlijke versnelling in de laatste 2 jaren. Toch moeten we realistisch blijven, ondanks al deze inspanningen biedt de huidige technologie geen oplossingen om onze CO2 tot nul te brengen. Dus alles – werkelijk alles – dat we niet kunnen verminderen, gaan we compenseren. Zo engageren we ons om verschillende milieuvriendelijke klimaatprojecten te ondersteunen, dankzij ons partnerschap met CO2Logic.

Winkelen bij Delhaize is zorgen voor de aarde

Dankzij al deze inspanningen zijn we (heel!) fier om aan te kondigen dat al onze 763 winkels (Delhaize supermarkten, AD Delhaize, Proxy en Shop&Go gelegen in België) vandaag, CO2-neutraal zijn. Door te winkelen bij ons, kies je ervoor om te zorgen voor de aarde en toekomstige generaties. Onze inspanningen houden trouwens niet op bij onze winkels: onze kantoren en al onze magazijnen gaan mee in deze beweging en worden ook CO2-neutraal. Daarbovenop bevestigen we ook dat de ecologische impact van het transport van onze vrachtwagens uit onze distributiecentra, binnenkort ook volledig CO2-neutraal wordt. Gemotiveerd om het beter te doen? We willen jou zoveel mogelijk bij deze beweging betrekken omdat we ervan overtuigd zijn dat we samen, stap voor stap, een verschil kunnen maken voor onze planeet!

Hoe 763 supermarkten CO2-neutraal maken?

Interessant artikel? Lees meer over deze onderwerpen: