Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

BlogpaginaBeter etenWortelgroenten: de praktische gids
#HalloGoebezigers
Better Eating

Wortelgroenten: de praktische gids

De koude maanden vragen om winterse wortelgroenten. Dat zijn wortelen zoals rapen, bieten, venkel, pastinaak, aardpeer en – natuurlijk – wortelen. Wortelgroenten zijn misschien niet meteen de meest visueel aantrekkelijke groentjes, maar ze zitten wel boordevol goede voedingsstoffen. Bovendien kun je deze veelzijdige keukenhelden ook op allerlei manieren bereiden. En sommige soorten vind je zelfs het hele jaar door in de winkel! Ga jij ook aan de slag met een recept, liefst met een vertrouwde of nog wat minder bekende wortelgroente? Wij maakten een praktische gids boordevol tips en weetjes om die lekkere groenten met succes te bereiden. 

De lekkerste wortelgroenten vind je bij Delhaize

Welke voordelen hebben wortelgroenten voor je gezondheid?

Je zou wortelgroenten misschien ook wel gewoon wondergroenten kunnen noemen, want ze bevatten heel wat essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze straffe groenten boosten zo je immuunsysteem, verlagen de kans op hartziekten en werken ontstekingsremmend. Laten we ook niet vergeten dat wortelgroenten een goede bron van vezels zijn, waardoor ze bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Enfin, ze hebben té veel voordelen om op te noemen. Mmm, je zou voor minder wat meer wortelgroenten op je menu zetten.

Hoe bereid en bewaar je wortelgroenten het best?

Het fijne aan wortelgroenten? Hun veelzijdigheid! Je kunt ze bakken, koken, stomen, grillen, frituren ... Sommige soorten kun je zelfs rauw opsmikkelen, zoals de wortel, peterseliewortel, rode biet, pastinaak en koolrabi. Wil je grote knollen, wortelen of rapen sneller laten koken? Snijd ze dan in twee. Een andere optie is om je wortelgroente meteen in kleine stukjes te snijden en het kookgedeelte over te slaan. Stoof ze aan in een pan en blus met water. Zo start je toch het kookproces zonder aan knapperigheid in te boeten. Een kleine tip met een groot resultaat. Na een tijdje kunnen wortelgroenten daarentegen wat slap worden. De tip? Leg ze in wat koud water en zet ze een nachtje in de koelkast. Hallo, krokante bite.