Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

Productterugroeping:« 200G DLL COOKIES DOUBLE CHOCOLATE van het merk Delhaize »Lees meer >

Ieder zijn BBQTips en tricks voor aan de grill!
Alles voor de perfecte BBQ

Loïcs geheime wapen voor op de BBQ? Absoluut Cowboy BBQ-saus!

Yihaaa, Loïc komt op de proppen met zijn beste én makkelijkste BBQ-saus. Het is niets minder dan de Cowboy BBQ-saus. Een tipje van de sluier voor welke smaken je kan verwachten? Wel, hij combineert alvast 4 unieke smaken van Luikse stroop, gember, mosterd en paprikapoeder. En dat is nog maar het topje van de smaakberg! Ontdek de rest in de video. En hé, weet je wat? Deze saus kan je nog zo'n twee weken bewaren in koelkast? Extra lang plezier gegarandeerd! 

Cowboy BBQ-saus recept

Kippenbouton met cowboysaus recept

Zoete aarappelen cowboysaus recept

Loïcs tips voor een Caesar salade met een BBQ-twist

Probeerde jij al eens caesar salade te grillen op de BBQ? Loïc geeft het klassieke gerecht een verrassende twist door de Romaanse sla te grillen. Ondertussen leert hij je in een mum van tijd hoe je de lekkerste vinaigrette klaarmaakt. Knapperige croutons, wat look, ansjovis en citroensap. Een beetje peper, olijfolie en dan heel veel parmezaanse kaas! Laat het smaken.

Recept

Een klein budget voor een grootse BBQ

Van hapje tot drankje en van een heerlijk stukje vlees tot dessert. Loïc voorziet je van een heerlijke menu voor op de BBQ. Hij start met een tropische mocktail (waar je stiekem al tijdens het koken van kan voorproeven). Daarna gaat hij aan de slag met de Flammekuche en ribbetjes. En ja hoor, ribbetjes om je duimen en vingers van af te likken. De menu sluit Loïc af met een verfrissende bol vanille-ijs en een gegrilde perzik. Ziezo, grootse gerechten voor kleine budgetten. Smakelijk!

Mocktail recept

Flammekuche recept

Ribbetjes recept

Gegrilde perzik recept

Een goede BBQ begint bij een goed gegaard stukje vlees

We grillen er in de zomer lustig op los. Maar hoe bereid je nu dat sublieme stukje vlees op de BBQ? Gelukkig deelt Loïc zijn allerbeste tips. Wil je er al eentje te weten komen? Vet & hete kolen zijn geen dikke vrienden. Splits dus je BBQ op in twee zones. Ontdek in deze video nog handige tips om tot een smaakvol en mals stukje vleesje te komen. Laat het smaken en geniet van een culinair avontuur!

Voeg jij ook tropisch draai toe aan je BBQ-gerechten?

Salsa Tequila, Corazón...! Ondanks het vrolijke lied je doet geloven, wordt dit gerechtje niet gemaakt met tequila, maar van een lichte ananas salsa, bereid op de BBQ! Met behulp van Loïc bereid jij deze originele saus van limoen, ui, rode peper, olijfolie en uiteraard niet te vergeten een verse ananas. Tintelen je smaakpapillen ook al van deze explosie aan smaken? Laten we deze tropische twist dan maar snel grillen! 

Recept

BBQ-sensatie voor zowel vlees als veggie liefhebbers!

Organiseer jij deze zomer voor zowel vlees -als veggie liefhebbers een BBQ en wil jij ze allemaal laten smullen van jouw BBQ-kookkunsten? Dan heeft Loïc het ideale gerecht voor jou. Hij bereidt een heerlijk gerecht met humus en chimichurri. Het is eran aan de tafelgangers de keuze of ze gaan voor een smaakvolle biefstuk of een heerlijke geroosterde bloemkool. Een ding is zeker: iedereen gaat genieten.

Hummus recept

Chimichurri recept

Steak en hummus recept

Bloemkool en hummus recept

Hoe maak je patatas bravas op de BBQ à la Loïc?

Bevind je deze zomer ook in Spaanse sferen met de overheerlijke patatas bravas op barbecuewijze à la Loïc. In één minuut legt hij je uit hoe je ze klaarmaakt. Van het voorbereiden van de krokante patatjes tot het maken van een fluweelzachte pikante saus en verfrissende yoghurtsaus. Zo kan jij een lekker bijgerecht presenteren aan jouw tafelgenoten. Al benieuwd? Kijken en koken maar. ¡Buen provecho!

Recept

Geniet van een budgetvriendelijke BBQ-menu

BBQ'en hoeft niet duur te zijn. Samen met Loïc tover jij een budgetvriendelijke barbecuemenu tevoorschijn! Je start met het maken van een heerlijke zelfgemaakte limonade van citroen en gember. Daarna rooster je wraps op de BBQ en bereid je een verfrissende dipsaus. Als hoofdmenu grill je de courgettes en burgers tot een smaakvol geheel. Je eindigt met een heerlijke creatie van Loïc met banaan, pindakaas, pure chocolade, mascarpone en honing. Trek je schort aan en barbecuen maar!

Limonade recept

Wraps recept

Burger recept

Dessert recept

Maak een perfecte côte à l'os klaar op de BBQ!

Ontdek de kunst van het bereiden van een dik stuk vlees! Leer hoe je het rundvlees perfect kruidt voor een maximale smaak, en ontdek de geheimen achter het op de juiste temperatuur bakken en grillen. Met Loïcs tips bepaal je moeiteloos de optimale gaartijd, zodat elk stuk sappig en mals is. En vergeet niet het belang van de juiste snijrichting. Geen zorgen, Loïc legt het je allemaal in deze video uit. Veel BBQ-plezier!

Recept

Vegetarisch genieten op de BBQ met parelscouscous en gegrilde groenten

In één minuutje vertelt Loïc je hoe je een heerlijke vegetarische parelscouscous met gegrilde groenten kan klaarmaken op de BBQ. Dit gerechtje kan je opdienen als bijgerecht of als hoofdgerecht. Zullen we stiekem ook al één van zijn tips verklappen? Hij geeft het gerecht een subtiel gerookte toets door de appelsien en citroen even op de BBQ te grillen. Benieuwd naar al zijn andere bereidingstips? Volg dan alle stappen zorgvuldig in deze video. Succes!

Recept

De sleutel tot een geslaagde BBQ: een goede voorbereiding!

Wil je optimaal genieten van een onvergetelijke BBQ-ervaring? Dan is een grondige voorbereiding essentieel. Gelukkig staat Loïc voor je klaar om je volledig voor te bereiden met zijn ultieme tips. Ontdek zijn geheimen voor een perfecte voorbereiding, inclusief een lijstje met handige BBQ-tools. Maar dat is niet alles! Loïc deelt ook talloze andere waardevolle tips & tricks om je BBQ naar een hoger niveau te tillen.

Azijn, zout en waterspray

Ik gebruik graag een proper spuitflesje/vernevelaar (zoals het product om de ramen te kuisen) gevuld met een mengeling water, azijn en zout om de vlammen op de barbecue onder controle te houden.

 

De marinade als final touch

Groenten grillen. Heerlijk. Wat nog beter is, is om de groenten te bombarderen met smaak na het bakken. Ik maak vaak marinades op basis van veel groene kruiden, een zuurtje, vet en specerijen. 

 

Laat het rusten

Bij vlees is het rusten minstens even belangrijk als het bakken zelf. Gun je vlees de tijd om te rusten van zodra het van de gril komt.

 

Kies een thema

Maak een keuze in welk type bbq je wilt doen. Het heeft geen zin om duizend en één verschillende dingen op de barbecue te gooien. Daar hebben uw gasten meestal weinig aan. Ik kies daarom vaak een thema.

 

Rauw vs gebakken

Een van de meest evidente regels: houd rauwe ingrediënten gescheiden van de reeds gegaarde ingrediënten. Bij groenten valt dat beter mee.

 

Een goede afsluiter

Mise en place en voorbereiding maken je het leven veel makkelijker. Alles is gebakken? Iedereen zit aan tafel?

 

Djuu die brochetten draaien niet goed

Djuu die brochetten draaien niet goed

Zelf brochetten maken? Zeker doen! Vermijden dat de ingrediënten van hier naar daar draaien tijdens het bakken is ook zeer eenvoudig. Gebruik twee of drie stokken. Zo zijn de stukken mooi vast en kunnen ze niet rond hun as draaien. Simpel, maar efficient. Probleem opgelost.

Kippenbouten

Kippenbouten

Verbrande bouten aan de buitenkant en rauw vanbinnen. Een veel voorkomend probleem. Er zijn twee oplossingen voor. 

  • Gaar de kippenbouten op voorhand in de oven. Bvb 30’ aan 180°C of 1u aan 140°C. Hoe lager de temperatuur hoe sappiger ze zullen zijn.
  • Gaar de kippenbouten rechtstreeks op de barbecue op het koudste deel. Reken zeker 30’ gaartijd per bout. Geen haast, ze zullen wel kleur krijgen. Draai ze voldoende om en houd ze weg van de snikhete kolen zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
Pas op voor roest

Pas op voor roest

Dat hygiëne belangrijk is weet iedereen. Meer zelfs. Hygiëne is het ALLERBELANGRIJKSTE. Of dat het nu in je keuken, je tuin, je barbecue of jezelf is. Keep it clean. Het internet staat vol met methodes om je grill te kuisen. Je oma of tante kaat zal ook nog wel tips uit de mouw schudden. Ik  verkies de old school schrob methode. Een propere ijzerspons, een fles witte azijn, bicarbonaat, geduld en toewijding. Voor en na het barbecuën schrob ik de grill zeer intensief. Hoe sneller en frequenter je dat doet, hoe minder etensresten op de grill zullen blijven.
Last but not least. Twijfel over de hygiëne van je grill? Krijg je ‘m echt niet proper? Koop een nieuwe. Ondertussen zijn alle maten overal te verkrijgen.