Delhaize logo
  • VisbroodB

Visbrood

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
VisbroodB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g oudbakken stokbrood
  • 20 cl visbouillon (water + ½ blokje)
  • 20 cl slagroom
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 3 eieren
  • 400 g colin d’Alaska surgelé
  • 4 takjes biolavas
  • zout
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Snij het brood in stukjes en giet de warme bouillon erover. Laat gedurende 30 min. trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Druk de ontdooide stukken pollak samen tussen jouw vingers om het overtollige vocht eruit te verwijderen.
  3. Voeg de eieren, de room, de erwten, de helft van de pollak en de lavas (takjes en loof) toe aan de schotel met het bevochtigde brood. Kruid met peper en zout en mix alles tot er een homogene brij bekomen wordt. Voeg de resterende pollak toe en meng opnieuw.
  4. Giet de brij in een rechthoekige siliconen bakvorm. Laat gedurende 45 min. bakken en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C na 15 min.
  5. Laat gedurende 15 min. uit de oven rusten alvorens de bakvorm te verwijderen. Serveer warm of lauw met een groene salade of tomatensaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 590; energie (kCal): 142; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 434,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Andere
  • VisbroodB