Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

CYBER MONDAY deze maandag 27/11! 💻🎁Tot €15 korting op je online bestelling!>> Meer info, langs hier <<

Recept zoekresultatenKrokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Delhaize logo
  • Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette

Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Lunch
Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g rucola
  • 5 cl fijne olijfolie
  • 4 el ciderazijn
  • 1 bot platte peterselie
  • 250 g geitenkaas (rol, kleine bûche)
  • 1/2 honing
  • 3 el mosterd
  • 4 vellen brickdeeg (flinterdunne deeglapjes)
  • 1 ei
  • 2 peren naar smaak, bv. conférence)
  • 2 appels (bv. jonagold)
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

2 × 200 gr

€9,78

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Brickvellen

Delhaize

Brickvellen

170 gr

€2,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Peer | Célina | 4ST | Bio

Delhaize

Peer | Célina | 4ST | Bio

400 gr

Bio

€3,39

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

Delhaize

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

850 gr

€3,99

Reeds in je keuken

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€32,36

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie.
  2. Voor de honing-mosterdvinaigrette: neem een mengschaal en meng de honing, de mosterd en de ciderazijn met de garde.
  3. Leng de vinaigrette aan met fijne olijfolie. Blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Proef en kuid het sausje met wat peper van de molen en een snuif zout.
  4. Voor de fruitgarnituur: schil het fruit. Snij rond het taaie klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes (ongeveer een halve centimeter breed).
  5. Roer een lepel van de vinaigrette doorheen het fruit. Het zuur in de saus helpt tegen de verkleuring.
  6. Voor de geitenkaas: neem het flinterdunne brickdeeg bij de hand om er gevulde enveloppes met geitenkaas van te maken.
  7. Klop de dooier van een ei los en voeg een klein scheutje water toe. Gebruik het mengsel als lijm om de pakketjes vast te kleven.
  8. Snij de geitenkaas (kleine bûche) in schijfjes van een kleine centimeter dik.
  9. Leg een vel brickdeeg op je werkvlak en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met eigeel. Gebruik een borsteltje.
  10. Vouw eerst de linker en rechterzijde van het deeglapje over de kaas heen, en druk ze aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk opnieuw tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas krijgt. Werk de rest van de pakketjes af.
  11. Voor de afwerking: verhit wat olijfolie in een braadpan.
  12. Bak de kaasenvelopjes goudbruin in de hete olie. Draai ze een paar keer om. Zodra je de gesmolten kaas ruikt, zijn ze zo goed als klaar.
  13. Snij de gebakken pakketjes diagonaal in twee en serveer ze warm bovenop porties groene sla met fruit.
  14. Lepel er naar persoonlijke smaak extra vinaigrette overheen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch
  • Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

2 × 200 gr

€9,78

Honing | Bloemen

Delhaize

Honing | Bloemen

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Brickvellen

Delhaize

Brickvellen

170 gr

€2,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Peer | Célina | 4ST | Bio

Delhaize

Peer | Célina | 4ST | Bio

400 gr

Bio

€3,39

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

Delhaize

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

850 gr

€3,99

Reeds in je keuken

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€32,36