Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenKrokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Delhaize logo
  • Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette

Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette

door Jeroen Meus
Krokante geitenkaas met appel, peer en mosterd-honingvinaigrette
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g rucola
  • 5 cl fijne olijfolie
  • 4 el ciderazijn
  • 1 bot platte peterselie
  • 250 g geitenkaas (rol, kleine bûche)
  • 1/2 honing
  • 3 el mosterd
  • 4 vellen brickdeeg (flinterdunne deeglapjes)
  • 1 ei
  • 2 peren naar smaak, bv. conférence)
  • 2 appels (bv. jonagold)
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • peper
  • 100 g rucola
  • 5 cl fijne olijfolie
  • 4 el ciderazijn
  • 1 bot platte peterselie
  • 250 g geitenkaas (rol, kleine bûche)
  • 1/2 honing
  • 3 el mosterd
  • 4 vellen brickdeeg (flinterdunne deeglapjes)
  • 1 ei
  • 2 peren naar smaak, bv. conférence)
  • 2 appels (bv. jonagold)
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie.
2
Voor de honing-mosterdvinaigrette: neem een mengschaal en meng de honing, de mosterd en de ciderazijn met de garde.
3
Leng de vinaigrette aan met fijne olijfolie. Blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Proef en kuid het sausje met wat peper van de molen en een snuif zout.
4
Voor de fruitgarnituur: schil het fruit. Snij rond het taaie klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes (ongeveer een halve centimeter breed).
5
Roer een lepel van de vinaigrette doorheen het fruit. Het zuur in de saus helpt tegen de verkleuring.
6
Voor de geitenkaas: neem het flinterdunne brickdeeg bij de hand om er gevulde enveloppes met geitenkaas van te maken.
7
Klop de dooier van een ei los en voeg een klein scheutje water toe. Gebruik het mengsel als lijm om de pakketjes vast te kleven.
8
Snij de geitenkaas (kleine bûche) in schijfjes van een kleine centimeter dik.
9
Leg een vel brickdeeg op je werkvlak en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met eigeel. Gebruik een borsteltje.
10
Vouw eerst de linker en rechterzijde van het deeglapje over de kaas heen, en druk ze aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk opnieuw tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas krijgt. Werk de rest van de pakketjes af.
11
Voor de afwerking: verhit wat olijfolie in een braadpan.
12
Bak de kaasenvelopjes goudbruin in de hete olie. Draai ze een paar keer om. Zodra je de gesmolten kaas ruikt, zijn ze zo goed als klaar.
13
Snij de gebakken pakketjes diagonaal in twee en serveer ze warm bovenop porties groene sla met fruit.
14
Lepel er naar persoonlijke smaak extra vinaigrette overheen.
1
Spoel de rucola en de platte peterselie schoon. Meng de notensla met pluksels peterselie.
2
Voor de honing-mosterdvinaigrette: neem een mengschaal en meng de honing, de mosterd en de ciderazijn met de garde.
3
Leng de vinaigrette aan met fijne olijfolie. Blijf kloppen tot je een gladde saus krijgt. Proef en kuid het sausje met wat peper van de molen en een snuif zout.
4
Voor de fruitgarnituur: schil het fruit. Snij rond het taaie klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes (ongeveer een halve centimeter breed).
5
Roer een lepel van de vinaigrette doorheen het fruit. Het zuur in de saus helpt tegen de verkleuring.
6
Voor de geitenkaas: neem het flinterdunne brickdeeg bij de hand om er gevulde enveloppes met geitenkaas van te maken.
7
Klop de dooier van een ei los en voeg een klein scheutje water toe. Gebruik het mengsel als lijm om de pakketjes vast te kleven.
8
Snij de geitenkaas (kleine bûche) in schijfjes van een kleine centimeter dik.
9
Leg een vel brickdeeg op je werkvlak en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met eigeel. Gebruik een borsteltje.
10
Vouw eerst de linker en rechterzijde van het deeglapje over de kaas heen, en druk ze aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk opnieuw tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas krijgt. Werk de rest van de pakketjes af.
11
Voor de afwerking: verhit wat olijfolie in een braadpan.
12
Bak de kaasenvelopjes goudbruin in de hete olie. Draai ze een paar keer om. Zodra je de gesmolten kaas ruikt, zijn ze zo goed als klaar.
13
Snij de gebakken pakketjes diagonaal in twee en serveer ze warm bovenop porties groene sla met fruit.
14
Lepel er naar persoonlijke smaak extra vinaigrette overheen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29
Olijfolie | Classico
Bertolli Olijfolie | Classico
75 cl
2de tegen -30%
12
55
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Geitenkaas | Zacht | Porties
Président Geitenkaas | Zacht | Porties
2 × 200 gr
5
25
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
170 gr
2
49
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    2
    99
    Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    850 gr
    Bio
      3
      49

      Reeds in je keuken

      Azijn | Cider
      Delhaize Azijn | Cider
      50 cl
      1
      59
      Mosterd | Zacht | Squeeze
      Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
      300 gr
      1
      39
      Zout | Cuisine
      Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      50 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      49
      Totaal:
      €39,14