Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • UiensoepB

Uiensoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Recepten voor elke dag
Voorgerecht
UiensoepB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 l water
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1 stokbrood
  • 200 g geraspte kaas Gratinmix
  • 750 g zachte uien

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. kooktijd

  1. Pel en hak de zachte uien. Bak ze 10 min. goudbruin op een hoog vuur in een kookpot met gesmolten boter, geriste takjes tijm en geperst knoflook. Voeg water en verkruimelde groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zonder deksel pruttelen.
  2. Zet de grilfunctie van de oven op. Snijd een tiental dikke schuine sneetjes stokbrood. Bestrooi ze met geraspte kaas en met takjes tijm. Gratineer ze 5 min. (houd ze in het oog).
  3. Breng de soep verder op smaak en serveer ze heet, met de kaascroutons.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 335; energie (kCal): 80; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 501,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Recepten voor elke dag
Diner
Voorgerecht
  • UiensoepB