Recept zoekresultatenStoofpotje van drie soorten vlees
Delhaize logo
  • Stoofpotje van drie soorten vleesA

Stoofpotje van drie soorten vlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpotje van drie soorten vleesA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kg vastkokende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 500 g varkensgebraad
  • 500 g extra mager runderstoofvlees
  • 2 eetlepels boter
  • 500 g lamsschouder (in blokjes)
  • 2 preiwitten
  • 2 kruidnagels
  • 1 kl komijnpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1/2 fles droge witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 2 uur gaartijd

  1. Laat de boter smelten in een grote gietijzeren stoofpot. Bak er de gehakte uien en de geperste lookteentjes in aan. Dek af en laat zachtjes fruiten.
  2. Snij de 3 soorten vlees en de geschilde aardappelen in grote blokjes. Snij de preiwitten in stukken van 5 cm.
  3. Verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van de stoofpot, kruid met peper en zout en bedek met het vlees. Voeg eerst peper en zout toe, dan de preiwitten en vervolgens de resterende aardappelen. Doe er de wijn bij en 37,5 cl water. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, de komijn, de kruidnagels en het kruidentuiltje. Breng langzaam aan de kook.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  5. Zet het deksel op de stoofpot en zet in de oven. Reken 2 uur gaartijd.
  6. Serveer heel warm.

Kooktip

  • Verzegel de rand van de pot met een mengsel van bloem en water waarmee u een lange worst hebt gevormd. Zo zullen de ingrediënten gelijkmatiger garen.
  • Onze broodtip: 5-granenbrood
  • Onze koffietip: Colombia (250 g)

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 440; energie (kCal): 105; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 546
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Stoofpotje van drie soorten vleesA