Recept zoekresultatenRodbetsallad / Rode-bietensalade
Delhaize logo
  • Rodbetsallad / Rode-bietensaladeA

Rodbetsallad / Rode-bietensalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst,Barbecue,Buiten eten
Bijgerechten
Rodbetsallad / Rode-bietensaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g gekookte rode biobiet
  • 1 rode ui
  • 1 Gala-appel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 koffielepel mierikswortel
  • 1 eetlepel zure room
  • zout
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieten | Rood | Schijven
    220 gr
    3,86 €/kg
    €0,85
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Mierikswortel
    100 gr
    16,50 €/kg
    €1,65
  • Reeds in je keuken
  • Mayonaise | Truffel
    250 gr
    10,76 €/kg
    €2,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Meng de zure room met de mayonaise en de mierikswortel. Kruid met zout en peper.
    2. Snipper de ui heel fijn. Snijd de rode bieten in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitten, en snijd hem in blokjes.
    3. Breng de salade op smaak met de mierikswortelsaus en meng. Zet koel weg tot serveren.
    4. Serveer de salade met een assortiment haring: stukjes haringfilet gemarineerd in dille, haringfilets met Luikse saus, rolmops op azijn en stukjes haring in currysaus. Geef er wat donker brood en crackers bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 250; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 7,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 127,68
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zweeds
    Vegetarisch
    Kerst,Barbecue,Buiten eten
    Overig
    Zomer
    Bijgerechten
    • Rodbetsallad / Rode-bietensaladeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieten | Rood | Schijven
    220 gr
    3,86 €/kg
    €0,85
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Mierikswortel
    100 gr
    16,50 €/kg
    €1,65
  • Reeds in je keuken
  • Mayonaise | Truffel
    250 gr
    10,76 €/kg
    €2,69