Iedere donderdag nieuwe promotiesThuislevering vanaf €5,95Gratis ophalen in de winkel vanaf €150Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21uGepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Pastinaakrisotto met cantharellen en truffelPT1H4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/he1/h0e/10459418263582.jpg120 g ‘pancetta carbonara’ Rosa dell’Angelo2 grote pastinaken (± 400 g)1 verse truffel200 g cantharellen3 grote sjalotten200 g arborio rijst40 g parmigiano2 dl witte wijn2 blokjes gevogeltebouillon40 g boter1 el olijfolie4 takjes bladpeterselie1 kruidentuiltje2 teentjes knoflookpeper en zout
Schil de pastinaken, snijd ze in heel kleine blokjes en houd apart. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Zet het deksel op de pan en houd warm.
Hak 2 sjalotten fijn en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 25 g boter. Voeg de pancetta toe, samen met de geperste teentjes knoflook, en bak op een matig vuurtje goudbruin. Voeg de pastinaakblokjes, de arboriorijst en het kruidentuiltje toe. Fruit ze 2 min., kruid ze met peper en met zout. Giet er de witte wijn bij en laat hem bijna helemaal inkoken. Laat nog 18 à 20 min. sudderen en voeg beetje bij beetje warme bouillon toe naarmate hij geabsorbeerd wordt.
Fruit intussen 1 fijngehakte sjalot in een grote braadpan met de olijfolie en de rest van de boter. Voeg de cantharellen na 2 min. toe en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak.
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, zet het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat 2 min. rusten. Dien de risotto meteen op met de cantharellen. Rasp met een speciale kleine rasp of een dunschiller de truffel boven elk bord of boven de dienschotel.
Tip: Werk je risotto naar eigen smaak met bladpeterselie of verse tijm af.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.