Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt
Delhaize logo
  • Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met muntA

Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met muntA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg lamsbout
  • 600 g diepgevroren erwtjes
  • 250 g aardappelen
  • fleur de sel
  • 4 à 8 knoflooktenen
  • peper
  • enkele takjes rozemarijn
  • 10 cl verse room
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 sjalot
  • steakpeper
  • olijfolie
  • 1 handvol verse muntblaadjes

Begin met koken

  1. De avond vooraf: steek overal in de lamsbout de in 2 (of in 4, afhankelijk van de dikte) gesneden knoflooktenen en stukjes rozemarijn van 4 cm. Smeer de bout in met olijfolie, kruid met de fleur de sel en de steakpeper. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
  2. Neem de bout een uur voor het bakken uit de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
  4. Smeer de bout tijdens het bakken regelmatig in met de braadsappen: reken 35 min. braadtijd per kg.
  5. Doe ondertussen de erwten, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel en de fijngesnipperde sjalot in een stoofpot.
  6. Overgiet met 1 l warm water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  7. Verlaag het vuur, zet een deksel op de pot en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
  8. Giet de groenten af in een vergiet, doe ze terug in de stoofpot.
  9. Voeg de room toe en prak goed met de pureestamper.
  10. Voeg de fijngehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. zout. Dek de gebakken bout af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.
  12. Snij in sneetjes.
  13. Serveer met de puree en met mini-rösti of gebakken aardappelblokjes.

Kooktip

Snij sneetjes van de kant naar de bout toe, begin met de meest vlezige kant.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 111; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 533,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Lamsbout met kruiden en erwtenpuree met muntA