Recept zoekresultatenRunderfilet met shiitakes en whisky
Delhaize logo
  • Runderfilet met shiitakes en whisky
Runderfilet met shiitakes en whisky

Runderfilet met shiitakes en whisky

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 el citroensap
  • 1 sjalot
  • 200 g shiitakes
  • 4 rundfilets
  • 2 el olijfolie
  • 30 cl verse room
  • 8 cl whisky
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • peper
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 2 el citroensap
  • 1 sjalot
  • 200 g shiitakes
  • 4 rundfilets
  • 2 el olijfolie
  • 30 cl verse room
  • 8 cl whisky
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • peper
  • 100 g jonge spinaziescheuten

Begin met koken

1
Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Zet een grote schotel in de oven en verwarm op th. 3 – 90°C.
3
Snijd de shiitakes en de sjalot(ten) fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 el olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
5
Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
6
Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.
1
Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Zet een grote schotel in de oven en verwarm op th. 3 – 90°C.
3
Snijd de shiitakes en de sjalot(ten) fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 el olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
5
Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
6
Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Belgische | Shiitake | Bio

Delhaize

Belgische | Shiitake | Bio

2 × 150 gr

Bio

€7,18

Biefstuk | Rund | Peper | Belgisch

Delhaize

Biefstuk | Rund | Peper | Belgisch

+/- 220 gr

+/-€4,57

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

2 × 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,18

Likeur | Irish Cream | 17% ALC.

Baileys

Likeur | Irish Cream | 17% ALC.

70 cl

€14,99

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
+/-€37,15