Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRunderfilet met shiitakes en whisky
Delhaize logo
  • Runderfilet met shiitakes en whisky

Runderfilet met shiitakes en whisky

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Runderfilet met shiitakes en whisky

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el citroensap
  • 1 sjalot
  • 200 g shiitakes
  • 4 rundfilets
  • olijfolie
  • 30 cl verse room
  • 8 cl whisky
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • peper
  • 100 g jonge spinaziescheuten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • Paddenstoelen | Shiitake | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    21,67 €/kg
    €3,25
    F2017062900001980000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    1. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
    2. Zet een grote schotel in de oven en verwarm op th. 3 – 90°C.
    3. Snij de shiitakes en de sjalot(ten) fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min. de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
    4. Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
    5. Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
    6. Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.

    Kooktip

    • Voor een dikkere saus kan je wat express bindmiddel toevoegen.
    • Prik niet in het vlees tijdens het braden, want dan vloeien de vleessappen weg.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Runderfilet met shiitakes en whisky

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • Paddenstoelen | Shiitake | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    21,67 €/kg
    €3,25
    F2017062900001980000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000