Recept zoekresultatenGevulde tongrolletjes met rode pestosaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:05
    A
  • Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus

Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gevulde tongrolletjes met rode pestosausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g tongfilets
  • 2 sjalotten
  • 100 g verse rode pesto
  • 500 g passata
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 knoflookteen
  • 3 eetlepels witte vermout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • basilicumblaadjes (voor de afwerking)
  • 8 ontpitte zwarte olijven
  • 8 kerstomaatjes
  • 5 cl droge witte wijn
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Fruit de gehakte sjalot(ten) en de geperste knoflook in de helft van de olie in een diepe pan. Bestrooi na 2 min. met de Provençaalse kruiden en doe er de vermout bij. Voeg de pesto en de passata toe, laat sudderen op een zacht vuur.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Neem een plank. Leg er telkens 2 tongfilets op met de velkant naar boven en mekaar een beetje overlappend. Kruid met peper en zout, leg op elke filet een kerstomaat en een olijf. Rol de filets op.
  4. Prik de rolletjes vast met een tandenstoker. Leg ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal, overgiet met de witte wijn en laat 10 min. in de oven garen.
  5. Dien warm op met de saus. Werk af met de basilicumblaadjes en serveer met verse pasta.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 365,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:05
    A
  • Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus