Recept zoekresultatenFinanciers met blauwe bes, kokos en citroen
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    E
  • Financiers met blauwe bes, kokos en citroen

Financiers met blauwe bes, kokos en citroen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school
Dessert
Financiers met blauwe bes, kokos en citroenE

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 3 eiwitten
  • 40 g bloem
  • 80 g amandelpoeder
  • 150 g poedersuiker
  • 120 g boter
  • financiervormpjes
  • 30 g geraspte kokosnoot
  • 1/2 citroen (sap en zeste)
  • 50 g diepgevroren blauwe bosbessen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Almandelpoeder
    200 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    S2021011000490150000
  • Bloemsuikermolen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2009092900151900000
  • Muffin bakvorm | Silicone
    6 st
    0,49 €/st
    €2,95
    S2012011700620220000
  • Reeds in je keuken
  • F1993101900107900000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 12 min baktijd

    1. Smelt de boter en verwarm op een zacht vuurtje tot de boter een lichte hazelnootkleur krijgt.
    2. Meng de gezeefde bloem en de bloemsuiker met het amandelpoeder. Voeg de gesmolten boter toe, meng opnieuw en voeg dan de eiwitten toe.
    3. Voeg de geraspte kokosnoot en het citroensap toe aan het deeg.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de vormpjes met het financierdeeg. Versier de financiers met blauwe bessen en de zestes van citroen. Bak ze gedurende 10 à 12 min in de oven tot ze goudbruin zijn.

    Kooktip

    Het gebruik van diepgevroren fruit zorgt ervoor dat ze minder hard garen in de oven en dus hun vorm en kleur mooi behouden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1678; energie (kCal): 404; vetten (g): 27,3; verzadigde vetten (g): 13,5; koolhydraten (g): 33,2; suikers (g): 26,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 99,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • 00:00
      00:00
      E
    • Financiers met blauwe bes, kokos en citroen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Almandelpoeder
    200 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    S2021011000490150000
  • Bloemsuikermolen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2009092900151900000
  • Muffin bakvorm | Silicone
    6 st
    0,49 €/st
    €2,95
    S2012011700620220000
  • Reeds in je keuken
  • F1993101900107900000