Financiers met blauwe bes, kokos en citroen
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Terug naar school
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 24 Porties
- 3 eiwitten
- 40 g bloem
- 80 g amandelpoeder
- 150 g poedersuiker
- 120 g boter
- financiervormpjes
- 30 g geraspte kokosnoot
- 1/2 citroen (sap en zeste)
- 50 g diepgevroren blauwe bosbessen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021011000490150000
S2009092900151900000
S2012011700620220000
Reeds in je keuken
F1993101900107900000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min + 12 min baktijd
- Smelt de boter en verwarm op een zacht vuurtje tot de boter een lichte hazelnootkleur krijgt.
- Meng de gezeefde bloem en de bloemsuiker met het amandelpoeder. Voeg de gesmolten boter toe, meng opnieuw en voeg dan de eiwitten toe.
- Voeg de geraspte kokosnoot en het citroensap toe aan het deeg.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de vormpjes met het financierdeeg. Versier de financiers met blauwe bessen en de zestes van citroen. Bak ze gedurende 10 à 12 min in de oven tot ze goudbruin zijn.
Kooktip
Het gebruik van diepgevroren fruit zorgt ervoor dat ze minder hard garen in de oven en dus hun vorm en kleur mooi behouden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1678; energie (kCal): 404; vetten (g): 27,3; verzadigde vetten (g): 13,5; koolhydraten (g): 33,2; suikers (g): 26,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 99,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Terug naar school
Overig
Alle seizoenen
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021011000490150000
S2009092900151900000
S2012011700620220000
Reeds in je keuken
F1993101900107900000
Laad nog 2 producten