Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Feta SaganakiC

Feta Saganaki

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Buiten eten
Hoofdgerecht
Feta SaganakiC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g bloem
  • 400 g feta
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel oregano
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 50 g tapenade (van tomaten of zwarte olijven)
  • peper, zout
  • 6 tomaten
  • 2 eetlepels wijnazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Oregano
    5 gr
    510,00 €/kg
    €2,55
  • Tapenade | Tomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Vinaigrette: meng de tapenade met de helft eetlepels olijfolie en de eetlepels azijn, breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
    2. Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in plakjes, verdeel over de borden of leg op een grote schaal.
    3. Snij de blokken feta in twee. Snij elk stuk vervolgens middendoor (in de dikte). Wentel ze in de bloem.
    4. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met antikleef bodem en bak de plakken feta 1 min. aan elke kant.
    5. Leg ze op de rauwkost, kruid met peper en bestrooi met oregano. Dien meteen op, serveer de vinaigrette in een apart kommetje.
    6. Lekker met gegrild pitabrood.

    Kooktip

    • Lekker met: brood en een tomatensalade.
    • Variant: de feta kan ook worden vervangen door andere Griekse kazen, zoals kasseri of haloumi.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 567; energie (kCal): 137; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 563,21
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Vegetarisch
    Buiten eten
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Feta SaganakiC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte kaasplak
    150 gr
    15,00 €/kg
    €2,25
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Oregano
    5 gr
    510,00 €/kg
    €2,55
  • Tapenade | Tomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar