Recept zoekresultatenCarpaccio van champignons met gerookte eendenborst
Delhaize logo
  • Carpaccio van champignons met gerookte eendenborstB

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Eindejaar
Lunch
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborstB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 el balsamicoazijn
  • 400 g dikke Parijse champignons
  • 120 g gerookte eendenborstfilet in sneetjes
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 80 g parmezaanschilfers
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015021100304110000
  • Gekookt | Gerookt | Eendfilet
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021020300076200000
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000
  • Begin met koken

    1. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
    2. Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olijfolie toe.
    3. Sluit de bokaal en schud goed.
    4. Breng op smaak.
    5. Hak de spinazie grof en verdeel over de borden.
    6. Snij de schoongemaakte champignons in heel fijne plakjes en schik ze in het rond op de spinazie.
    7. Leg er de sneetjes eendenborst op en bestrooi met parmezaanschilfers.
    8. Voeg de pijnboompitten toe en bedruip met wat vinaigrette.
    9. Dien meteen op en serveer de resterende vinaigrette apart.
    10. Geef er meergranenstokbrood bij.

    Kooktip

    Als je de borden op voorhand bereidt, meng de champignonplakjes dan met citroensap en bedruip de carpaccio met de vinaigrette net voor het serveren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1028; energie (kCal): 248; vetten (g): 21,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 556,51
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Eindejaar
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Carpaccio van champignons met gerookte eendenborstB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015021100304110000
  • Gekookt | Gerookt | Eendfilet
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2021020300076200000
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000