Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenCannelloni met kreeft
Delhaize logo
  • Cannelloni met kreeft
    B
Cannelloni met kreeftB

Cannelloni met kreeft

Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 8 feuilles lasagnevellen
  • 2 sjalotten
  • 200 g courgettes
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 cl kreeftfond
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • 10 cl room
  • 1 ei
  • 3 el droge witte wijn
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 8 feuilles lasagnevellen
  • 2 sjalotten
  • 200 g courgettes
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 cl kreeftfond
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • 10 cl room
  • 1 ei
  • 3 el droge witte wijn
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem

Begin met koken

1
Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
2
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
3
Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
4
Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
5
Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
6
Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
7
Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.
1
Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
2
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
3
Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
4
Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
5
Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
6
Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
7
Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 378,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 378,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte kreeft 400-600g

Delhaize

Gekookte kreeft 400-600g

+/- 500 gr

+/-€31,50

Pasta | Lasagne | Ei

De Cecco

Pasta | Lasagne | Ei

500 gr

€4,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Fond | Kreeft

Lacroix

Fond | Kreeft

40 cl

€4,99

Pamesello | Geraspt

Pamesello

Pamesello | Geraspt

2 × 40 gr

€3,30

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

3 × 75 cl

€17,97

Reeds in je keuken

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Totaal:
+/-€73,98