Recept zoekresultatenCannelloni met kreeft
Delhaize logo
  • Cannelloni met kreeftB

Cannelloni met kreeft

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

2 op 5
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Pasta
Cannelloni met kreeftB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 1 ei
  • 10 cl room
  • 3 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 20 cl kreeftfond
  • 20 g pijnboompitten
  • 200 g courgetten
  • 2 sjalotten
  • 8 lasagnevellen
  • 1 eetlepel bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    22,5 cl
    7,96 €/l
    €1,79
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    1. Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
    2. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
    3. Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
    4. Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
    5. Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
    6. Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
    7. Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.

    Kooktip

    • Variant: Je kan de cannellonirolletjes ook bakken in kleine ovenschaaltjes (licht met olie ingesmeerd)
    • Om gemakkelijk het vlees uit de schaar van de kreeft te halen: plaats de schaar vertikaal, breek met de rug van het lemmet van een groot mes in 2 en haal het vlees eruit.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 378,39
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst,Valentijnsdag
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Cannelloni met kreeftB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    22,5 cl
    7,96 €/l
    €1,79
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95