Recept zoekresultatenButternutcake met mascarponeglazuur
Delhaize logo
  • Butternutcake met mascarponeglazuur
    D
Butternutcake met mascarponeglazuurD

Butternutcake met mascarponeglazuur

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 300 g biobutternut (nettogewicht, geschild)
  • 75 g gedroogde veenbessen
  • 75 g walnoten
  • 80 g amandelpoeder
  • 180 g bloem
  • 1/2 zakje (10 g) bakpoeder
  • 190 g ruwe rietsuiker
  • 220 g gezouten boter
  • 250 g mascarpone (voor het glazuur)
  • 60 g bloemsuiker (voor het glazuur)
  • 1 snufje fleur de sel (voor het glazuur)
  • 1 el gedroogde veenbessen (voor de afwerking)
  • 30 g walnoten (voor de afwerking)
  • 4 eieren
  • 1/2 sinaasappel bio
  • 1 bio citroen
  • 1/2 biosinaasappel (voor de afwerking)
  • 1/2 biocitroen (voor de afwerking)
  • 300 g biobutternut (nettogewicht, geschild)
  • 75 g gedroogde veenbessen
  • 75 g walnoten
  • 80 g amandelpoeder
  • 180 g bloem
  • 1/2 zakje (10 g) bakpoeder
  • 190 g ruwe rietsuiker
  • 220 g gezouten boter
  • 250 g mascarpone (voor het glazuur)
  • 60 g bloemsuiker (voor het glazuur)
  • 1 snufje fleur de sel (voor het glazuur)
  • 1 el gedroogde veenbessen (voor de afwerking)
  • 30 g walnoten (voor de afwerking)
  • 4 eieren
  • 1/2 sinaasappel bio

Begin met koken

: 20 min. + 1 u. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker. Voeg de malse boter, de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een homogeen deeg.
2
Rasp de butternut met de grove kant van de rasp. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel heel oppervlakkig fijn. Breek de noten in grote stukken. Spatel al deze ingrediënten samen met de gedroogde veenbessen onder het deeg.
3
Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 20 cm diameter met bakpapier en beboter de randen. Giet het deeg in de bakvorm en bak het gedurende 1 u. Bedek de cake halverwege de baktijd met aluminiumpapier. Laat 5 min. rusten, ontvorm de cake en laat hem op een taartrooster afkoelen.
4
Meng alle ingrediënten van het glazuur voorzichtig met een klopper tot een gladde textuur. Verdeel iets meer dan de helft van het glazuur over de cake en werk af met noten en gedroogde veenbessen. Rasp er een beetje sinaasappel- en citroenzeste bovenop. Serveer de taart en geef er de rest van het glazuur apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker. Voeg de malse boter, de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en klop tot een homogeen deeg.
2
Rasp de butternut met de grove kant van de rasp. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel heel oppervlakkig fijn. Breek de noten in grote stukken. Spatel al deze ingrediënten samen met de gedroogde veenbessen onder het deeg.
3
Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 20 cm diameter met bakpapier en beboter de randen. Giet het deeg in de bakvorm en bak het gedurende 1 u. Bedek de cake halverwege de baktijd met aluminiumpapier. Laat 5 min. rusten, ontvorm de cake en laat hem op een taartrooster afkoelen.
4
Meng alle ingrediënten van het glazuur voorzichtig met een klopper tot een gladde textuur. Verdeel iets meer dan de helft van het glazuur over de cake en werk af met noten en gedroogde veenbessen. Rasp er een beetje sinaasappel- en citroenzeste bovenop. Serveer de taart en geef er de rest van het glazuur apart bij.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 328 kcal - Vetten: 23,9 g - Koolhydraten: 21,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,5 g 
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 328 kcal - Vetten: 23,9 g - Koolhydraten: 21,5 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,5 g 
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

450 gr

Bio

€2,19

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Buffel mascarpone

Fattorie Garofalo

Buffel mascarpone

250 gr

€2,99

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Veenbessen | Naturel | Bokaal

Taste of Inspirations

Veenbessen | Naturel | Bokaal

25 cl

€2,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Totaal:
€30,14