Recept zoekresultatenAardbeien en frambozen met Banyuls en specerijen
Delhaize logo
  • Aardbeien en frambozen met Banyuls en specerijen

Aardbeien en frambozen met Banyuls en specerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Dessert
Aardbeien en frambozen met Banyuls en specerijen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 vanillestokje
  • 200 g frambozen
  • 1 sinaasappel
  • 3 kruidnagels
  • verse munt
  • 1 kaneelstokje
  • 150 g griessuiker
  • 10 cl Muscat de Samos
  • 400 g aardbeien
  • 1 koffielepel geraspte verse gember

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + koeling

  1. Giet 30 cl water in een steelpan. Voeg de suiker toe, de gember, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kruidnagels, het kaneelstokje en een lange sliert van de schil van de sinaasappel. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  2. Verwijder het kroontje van de aardbeien, snij de vruchten in stukken. Voeg ze, evenals de frambozen, aan de kokende siroop toe. Neem meteen van het vuur en doe er de Banyuls bij. Laat afkoelen, plaats dan in de koelkast.
  3. Verwijder de sinaasappelschil, het vanille- en het kaneelstokje. Serveer goed koel, afgewerkt met munt.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Aardbeien en frambozen met Banyuls en specerijen