Recept zoekresultatenKersen met porto en specerijen
Delhaize logo
  • Kersen met porto en specerijen
    C

Kersen met porto en specerijen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Romantisch diner
Dessert
Kersen met porto en specerijenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 snufje gemalen steranijs
  • 150 g griessuiker
  • 1 bâton kaneelstokje
  • 500 g kersen
  • 1 kruidnagel
  • 10 cl rode porto
  • 1 sinaasappel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Steranijs
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    15 gr
    176,67 €/kg
    €2,65
    S2020071300446370000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • Kruiden | Kruidnagel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    24 gr
    222,92 €/kg
    €5,35
    S2009120408000200000
  • Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.
    37,5 cl
    11,07 €/l
    €4,15
    S1997103000234030000
  • Eetsinaas | 4 st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    4,43 €/kg
    €3,99
    F2021041500079740000
  • Begin met koken

    1. Snijd een lange sliert van de schil van de sinaasappel en doe de sliert met 30 cl water, de suiker en de specerijen in een stoofpannetje. Meng, breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 min onafgedekt sudderen op zacht vuur.
    2. Halveer ondertussen de kersen en ontpit ze. Doe ze bij de siroop en neem van het vuur wanneer het mengsel terug begint te koken. Voeg de porto toe en laat afkoelen.
    3. Zet enkele uren in de koelkast.
    4. Serveer heel koel.

    Kooktip

    Ook lekker als sausje bij pistache-ijs.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 26,8; suikers (g): 26; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 266,87
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Romantisch diner
    Overig
    Lente
    Dessert
    • Kersen met porto en specerijen
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Steranijs
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    15 gr
    176,67 €/kg
    €2,65
    S2020071300446370000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • Kruiden | Kruidnagel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    24 gr
    222,92 €/kg
    €5,35
    S2009120408000200000
  • Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.
    37,5 cl
    11,07 €/l
    €4,15
    S1997103000234030000
  • Eetsinaas | 4 st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    900 gr
    4,43 €/kg
    €3,99
    F2021041500079740000