Recept zoekresultatenBittere chocolade met sinaasappel
Delhaize logo
  • Bittere chocolade met sinaasappel

Bittere chocolade met sinaasappel

door Peter Goossens

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Dessert
Bittere chocolade met sinaasappel

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 vanillestok, uitgehaald
  • 2 natuurboterwafels Destrooper
  • 1 sinaasappel (voor de afwerking)
  • roomijs witte chocolade Delhaize
  • 2 takjes munt (voor de afwerking)
  • 3 eierdopjes sinaasappeljus à la turque
  • 1 eierdopje Grand Marnier
  • 4 eierdooiers (voor de sabayon)
  • 4 eierdopjes kristalsuiker
  • 2 takjes munt
  • 1 steranijs
  • 6 eierdooiers (voor de crèmeux)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel Grand Marnier
  • 1 eetlepel suiker
  • 5 sinaasappels
  • 1 vanillestokje
  • Fleur de sel
  • 140 g bittere pure chocolade (70% cacao)
  • 100 ml room
  • 140 ml volle melk
  • 50 g griessuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Persappelsienen | Net
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 kg
    1,66 €/kg
    €4,99
    F2015102800341100000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009113008000100000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Begin met koken

    Crèmeux van bittere chocolade
    Verwarm de melk, room en de vanillezaadjes. Meng de dooiers met de suiker en giet er de warme melk/room over. Roer goed en plaats terug op een matig vuurtje. Leg de chocolade in de blender. Roer terwijl de melk, room en eieren terug warm wordt. Wanneer de mengeling begint te binden, giet door een zeef over de chocolade. Mix goed met een snuifje zout en verdeel over de diepe borden. Laat opstijven in de frigo.

    Sinaasappel à la turque
    Verwijder de schil van 3 sinaasappelen (zorg dat er geen wit meer aan de sinaasappelen hangt) en haal er de partjes uit (pelée à vif). Pers de andere twee sinaasappelen en kook op met de suiker en aromaten (kaneelstok, vanillestok en steranijs). Giet dit over de partjes sinaasappel. Laat afkoelen. Wanneer het koud is, giet door een zeef en meng de partjes met de fi jngesneden munt. Koel de jus goed af.

    Sabayon
    Meng de dooiers met het sap, de Grand Marnier en de suiker in een koude sauteuse. Klop de massa eerst eventjes op en plaats op een matig vuur. Klop nu hevig in een acht tot een mooi gebonden massa. Schep meteen uit.

    Afwerking
    Werk de borden met de cremeux van chocolade af met de koude partjes sinaasappel en een mooie bol roomijs. Rasp er verse zestes van sinaasappel op en overgiet met de sabayon. Garneer met enkele takjes munt en de gebroken natuurboterwafels.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Overig
    Lente,Zomer
    Dessert
    • Bittere chocolade met sinaasappel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Persappelsienen | Net
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    3 kg
    1,66 €/kg
    €4,99
    F2015102800341100000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2009113008000100000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000