Recept zoekresultatenAardappelsoep met gerookte forel en rucolaolie
Delhaize logo
  • Aardappelsoep met gerookte forel en rucolaolieB

Aardappelsoep met gerookte forel en rucolaolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Voorgerecht
Aardappelsoep met gerookte forel en rucolaolieB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 preiwitten
  • 1 ui
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 50 g boter
  • 1 l water
  • 1 blaadje laurier
  • 3 takjes tijm
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1,3 dl slaolie
  • 50 g rucola
  • 1/2 knoflookteen
  • 250 g gerookte forelfilets
  • basilicum Pistou

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd

    1. Snipper de preiwitten en hak de ui. Schil de bloemige aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Fruit alles 5 min. op een vrij hoog vuur in een kookpot met gesmolten boter. Voeg het water, de laurier, de geriste takjes tijm en het verkruimelde groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook.
    2. Kruid met peper en zout en laat 20 min. sudderen. Mix de slaolie fijn met de rucola en het gehakte knoflook. Kruid met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje, voeg boter toe en mix. Breng verder op smaak.
    3. Verkruimel de gerookte forelfilets en verdeel ze over de borden. Overgiet de vis met de hete soep, voeg een scheutje rucolaolie toe en werk af met basilicum Pistou. Dien heel warm op en geef er brood bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 97; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 547,56
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Winter
    Voorgerecht
    • Aardappelsoep met gerookte forel en rucolaolieB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35