Recept zoekresultatenZuurkool met appelen en kip
Delhaize logo
  • Zuurkool met appelen en kip
    B

Zuurkool met appelen en kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Zuurkool met appelen en kipB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g aardappelen (type Charlotte)
  • 400 g appelen (Boskoop)
  • 1 geroosterde kip
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 520 g zuurkool met witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    33 gr
    104,55 €/kg
    €3,45
    S2009113008000170000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Begin met koken

    1. Pel de ui en prik er de kruidnagels in.
    2. Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes.
    3. Doe de helft van de zuurkool in een kookpan met dikke bodem. Verdeel hierover de appelschijfjes, de stukken kip, de ui en de laurierbladeren.
    4. Bestrooi met peper en komijn en overdek alles met de rest van de zuurkool. Overgiet het geheel met 20 cl water, dek af en laat 20 minuten koken op laag vuur.
    5. Schil de aardappel, rasp ze fijn en doe ze bij de zuurkool.
    6. Dek af en laat nog 20 minuten koken op laag vuur.
    7. Serveer goed warm.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 167; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 14,2; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 871,91
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Zuurkool met appelen en kip
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    33 gr
    104,55 €/kg
    €3,45
    S2009113008000170000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000