Recept zoekresultatenZuurkool met appelen en kip
Delhaize logo
  • Zuurkool met appelen en kip
    B
Zuurkool met appelen en kipB

Zuurkool met appelen en kip

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g aardappelen (type Charlotte)
  • 400 g appelen (Boskoop)
  • 1 geroosterde kip
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 520 g zuurkool met witte wijn
  • 300 g aardappelen (type Charlotte)
  • 400 g appelen (Boskoop)
  • 1 geroosterde kip
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 520 g zuurkool met witte wijn

Begin met koken

1
Pel de ui en prik er de kruidnagels in.
2
Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes.
3
Doe de helft van de zuurkool in een kookpan met dikke bodem. Verdeel hierover de appelschijfjes, de stukken kip, de ui en de laurierbladeren.
4
Bestrooi met peper en komijn en overdek alles met de rest van de zuurkool. Overgiet het geheel met 20 cl water, dek af en laat 20 minuten koken op laag vuur.
5
Schil de aardappel, rasp ze fijn en doe ze bij de zuurkool.
6
Dek af en laat nog 20 minuten koken op laag vuur.
7
Serveer goed warm.
1
Pel de ui en prik er de kruidnagels in.
2
Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes.
3
Doe de helft van de zuurkool in een kookpan met dikke bodem. Verdeel hierover de appelschijfjes, de stukken kip, de ui en de laurierbladeren.
4
Bestrooi met peper en komijn en overdek alles met de rest van de zuurkool. Overgiet het geheel met 20 cl water, dek af en laat 20 minuten koken op laag vuur.
5
Schil de aardappel, rasp ze fijn en doe ze bij de zuurkool.
6
Dek af en laat nog 20 minuten koken op laag vuur.
7
Serveer goed warm.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 167; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 14,2; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 871,91
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 167; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 14,2; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 871,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

Pink Lady

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

900 gr

€3,99

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Zuurkool | Natuur

Delhaize

Zuurkool | Natuur

2 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,58

Totaal:
€27,59

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.