Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenWitloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Delhaize logo
  • Witloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Witloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes

Witloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes

door Jeroen Meus
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 300 g witte seizoensvis (roodbaars, pladijs)
  • 125 g vlees van rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 6 stronkjes witloof (bij voorkeur grondwitloof)
  • 1 aardappel (loskokend)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 blaadjes salie
  • peterselie (facultatief)
  • 1 dl room
  • 1/2 cl sherry
  • boter
  • peper
  • zout
  • een eindje keukentouw
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 300 g witte seizoensvis (roodbaars, pladijs)
  • 125 g vlees van rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 6 stronkjes witloof (bij voorkeur grondwitloof)
  • 1 aardappel (loskokend)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 blaadjes salie
  • peterselie (facultatief)
  • 1 dl room
  • 1/2 cl sherry
  • boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Ontdooi en verwarm de bouillon of bereid vooraf een verse portie. Als je bouillonblokjes gebruikt, kijk dan uit met het toevoegen van zout.
2
Snipper de ui. Houd een stronkje witloof opzij en snijd de rest van de groenten in stukjes.
3
Schil de aardappel en snijd ze in dobbelstenen.
4
Smelt een klont boter in een ruime pot op een matig vuur. Stoof de ui glazig, voeg de stukken aardappel toe en na een paar minuten ook het witloof.
5
Stoof het witloof, roer regelmatig en schenk er vervolgens de bouillon bij. Laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
6
Maak intussen een kruidentuiltje van de blaadjes laurier en salie en de takjes tijm. Bind ze samen met een eindje keukentouw.
7
Schenk het water in een kookpot, voeg het kruidentuiltje toe, een klont boter en breng zacht aan de kook.
8
Snijd de vis in hapklare stukken en pocheer hem in kleine porties. Dit duurt slechts enkele minuten.
9
Schep de witte vis uit de pot, giet het pocheervocht door een zeef, en schenk het bij de soep.
10
Mix de witloofsoep glad met de staafmixer. Schenk ze nadien door een zeef. (Roer de soep door de zeef met de bolle zijde van een pollepel.)
11
De soep afwerken en serveren: snijd de overgebleven stronkjes witloof in flinterdunne reepjes.
12
Schenk de room in de soep, gevolgd door een scheut sherry, naar persoonlijke smaak. Proef en voeg versgemalen peper en zout toe. Roer en houd de soep warm op een zacht vuur.
13
Doe de stukken vis, de rivierkreeftjes en het fijngesneden witloof erbij en laat de soepgarnituren even opwarmen.
14
Schep de soep in een terrine of individuele borden en serveer.
1
Ontdooi en verwarm de bouillon of bereid vooraf een verse portie. Als je bouillonblokjes gebruikt, kijk dan uit met het toevoegen van zout.
2
Snipper de ui. Houd een stronkje witloof opzij en snijd de rest van de groenten in stukjes.
3
Schil de aardappel en snijd ze in dobbelstenen.
4
Smelt een klont boter in een ruime pot op een matig vuur. Stoof de ui glazig, voeg de stukken aardappel toe en na een paar minuten ook het witloof.
5
Stoof het witloof, roer regelmatig en schenk er vervolgens de bouillon bij. Laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
6
Maak intussen een kruidentuiltje van de blaadjes laurier en salie en de takjes tijm. Bind ze samen met een eindje keukentouw.
7
Schenk het water in een kookpot, voeg het kruidentuiltje toe, een klont boter en breng zacht aan de kook.
8
Snijd de vis in hapklare stukken en pocheer hem in kleine porties. Dit duurt slechts enkele minuten.
9
Schep de witte vis uit de pot, giet het pocheervocht door een zeef, en schenk het bij de soep.
10
Mix de witloofsoep glad met de staafmixer. Schenk ze nadien door een zeef. (Roer de soep door de zeef met de bolle zijde van een pollepel.)
11
De soep afwerken en serveren: snijd de overgebleven stronkjes witloof in flinterdunne reepjes.
12
Schenk de room in de soep, gevolgd door een scheut sherry, naar persoonlijke smaak. Proef en voeg versgemalen peper en zout toe. Roer en houd de soep warm op een zacht vuur.
13
Doe de stukken vis, de rivierkreeftjes en het fijngesneden witloof erbij en laat de soepgarnituren even opwarmen.
14
Schep de soep in een terrine of individuele borden en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

+/- 330 gr

+/-€8,08

Rivierkreeftjes | Gekookte

Delhaize

Rivierkreeftjes | Gekookte

125 gr

€4,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

650 gr

€3,59

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Salie | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Salie | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Dry Fino Sherry | Rood

Domecq

Dry Fino Sherry | Rood

75 cl

€7,29

Reeds in je keuken

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€38,00