1
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de pitjes uit de butternut en snijd hem in blokjes, zonder hem te schillen. Leg de butternutblokjes en de rode uien in reepjes op een grote ovenplaat. Meng er 1 el rijstolie onder, peper, zout en de tijm. Verdeel over de plaat en schuif 10 min. in de oven.
2
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in 2. Meng ze met 1 el rijstolie, peper, zout en schep ze bij de andere groenten. Laat nog 10 à 15 min. bakken, tot alles mooi goudbruin is. Laat lauw worden.
3
Meng de olijfolie in een kom met het vijgenkonfijt, de balsamicoazijn, de fijngehakte salieblaadjes, peper en zout. Snijd de helft van de ongeschilde appel in kleine blokjes, de andere helft in fijne plakjes en schep alles op de ovenplaat met de groenten. Voeg de rucola toe, de helft van de verkruimelde roquefort en meng goed.
4
Serveer de salade en werk de borden af met de grofgehakte pecannoten en de rest van de verkruimelde roquefort.
5
Tip: Rijstolie heeft een heel hoog rookpunt (254°C) en is daarom ideaal om op hoge temperatuur te grillen, wokken of frituren.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de pitjes uit de butternut en snijd hem in blokjes, zonder hem te schillen. Leg de butternutblokjes en de rode uien in reepjes op een grote ovenplaat. Meng er 1 el rijstolie onder, peper, zout en de tijm. Verdeel over de plaat en schuif 10 min. in de oven.
2
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in 2. Meng ze met 1 el rijstolie, peper, zout en schep ze bij de andere groenten. Laat nog 10 à 15 min. bakken, tot alles mooi goudbruin is. Laat lauw worden.
3
Meng de olijfolie in een kom met het vijgenkonfijt, de balsamicoazijn, de fijngehakte salieblaadjes, peper en zout. Snijd de helft van de ongeschilde appel in kleine blokjes, de andere helft in fijne plakjes en schep alles op de ovenplaat met de groenten. Voeg de rucola toe, de helft van de verkruimelde roquefort en meng goed.
4
Serveer de salade en werk de borden af met de grofgehakte pecannoten en de rest van de verkruimelde roquefort.
5
Tip: Rijstolie heeft een heel hoog rookpunt (254°C) en is daarom ideaal om op hoge temperatuur te grillen, wokken of frituren.