OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenWintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannoten
Recept zoekresultatenWintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannoten
Delhaize logo
  • Wintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannoten
    A

Wintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannoten

door Karola's Kitchen
Wintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannotenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1/2 biobutternut
  • 600 g spruiten
  • 2 rode uien
  • 1 gekke appel
  • 50 g rucola
  • 5 salieblaadjes
  • 30 g pecannoten
  • 50 g roquefort
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el vijgenkonfijt
  • 2 el rijstolie
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 kl gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • 1/2 biobutternut
  • 600 g spruiten
  • 2 rode uien
  • 1 gekke appel
  • 50 g rucola
  • 5 salieblaadjes
  • 30 g pecannoten
  • 50 g roquefort
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el vijgenkonfijt
  • 2 el rijstolie
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 kl gedroogde tijm
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 25 min. Kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de pitjes uit de butternut en snijd hem in blokjes, zonder hem te schillen. Leg de butternutblokjes en de rode uien in reepjes op een grote ovenplaat. Meng er 1 el rijstolie onder, peper, zout en de tijm. Verdeel over de plaat en schuif 10 min. in de oven.
2
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in 2. Meng ze met 1 el rijstolie, peper, zout en schep ze bij de andere groenten. Laat nog 10 à 15 min. bakken, tot alles mooi goudbruin is. Laat lauw worden.
3
Meng de olijfolie in een kom met het vijgenkonfijt, de balsamicoazijn, de fijngehakte salieblaadjes, peper en zout. Snijd de helft van de ongeschilde appel in kleine blokjes, de andere helft in fijne plakjes en schep alles op de ovenplaat met de groenten. Voeg de rucola toe, de helft van de verkruimelde roquefort en meng goed.
4
Serveer de salade en werk de borden af met de grofgehakte pecannoten en de rest van de verkruimelde roquefort.
5
Tip: Rijstolie heeft een heel hoog rookpunt (254°C) en is daarom ideaal om op hoge temperatuur te grillen, wokken of frituren.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de pitjes uit de butternut en snijd hem in blokjes, zonder hem te schillen. Leg de butternutblokjes en de rode uien in reepjes op een grote ovenplaat. Meng er 1 el rijstolie onder, peper, zout en de tijm. Verdeel over de plaat en schuif 10 min. in de oven.
2
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in 2. Meng ze met 1 el rijstolie, peper, zout en schep ze bij de andere groenten. Laat nog 10 à 15 min. bakken, tot alles mooi goudbruin is. Laat lauw worden.
3
Meng de olijfolie in een kom met het vijgenkonfijt, de balsamicoazijn, de fijngehakte salieblaadjes, peper en zout. Snijd de helft van de ongeschilde appel in kleine blokjes, de andere helft in fijne plakjes en schep alles op de ovenplaat met de groenten. Voeg de rucola toe, de helft van de verkruimelde roquefort en meng goed.
4
Serveer de salade en werk de borden af met de grofgehakte pecannoten en de rest van de verkruimelde roquefort.
5
Tip: Rijstolie heeft een heel hoog rookpunt (254°C) en is daarom ideaal om op hoge temperatuur te grillen, wokken of frituren.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 6 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 2,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 6 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 2,9 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Lunch

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
3 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Spruitjes met spek
Iglo Spruitjes met spek
2 × 450 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
95
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Appelen | Royal gala | Verpakt | 6st
Delhaize Appelen | Royal gala | Verpakt | 6st
900 gr
2
69
Notensla | Bio
Delhaize Notensla | Bio
100 gr
Bio
    2
    59
    Kruiden | Salie
    Santa Maria Kruiden | Salie
    3 × 11 gr
    2
    95
    Noten | Pecan
    Delhaize Noten | Pecan
    150 gr
    4
    19
    Roquefort | AOP
    Delhaize Roquefort | AOP
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    59
    Confituur | Vijgen
    Materne Confituur | Vijgen
    265 gr
    4
    19
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Azijn | Balsamico
    Ponti Azijn | Balsamico
    25 cl
    4
    69
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Kruiden | Zwarte peper
    Delhaize Kruiden | Zwarte peper
    500 gr
    11
    15
    Zout | Fijn | Guérande
    Delhaize Zout | Fijn | Guérande
    250 gr
    1
    95
    Totaal:
    €51,42