• Wintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannoten
    Nutri-Score A

Wintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannoten

door Karola's Kitchen
Wintersalade met geroosterde groenten, roquefort en pecannotenA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 biobutternut
  • 600 g spruiten
  • 2 rode uien
  • 1 gekke appel
  • 50 g rucola
  • 5 salieblaadjes
  • 30 g pecannoten
  • 50 g roquefort
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el vijgenkonfijt
  • 2 el rijstolie
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 kl gedroogde tijm
  • peper
  • zout
  • 1/2 biobutternut
  • 600 g spruiten
  • 2 rode uien
  • 1 gekke appel
  • 50 g rucola
  • 5 salieblaadjes
  • 30 g pecannoten
  • 50 g roquefort
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el vijgenkonfijt
  • 2 el rijstolie
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 kl gedroogde tijm
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 25 min. Kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de pitjes uit de butternut en snijd hem in blokjes, zonder hem te schillen. Leg de butternutblokjes en de rode uien in reepjes op een grote ovenplaat. Meng er 1 el rijstolie onder, peper, zout en de tijm. Verdeel over de plaat en schuif 10 min. in de oven.
  2. 2
    Maak de spruitjes schoon en snijd ze in 2. Meng ze met 1 el rijstolie, peper, zout en schep ze bij de andere groenten. Laat nog 10 à 15 min. bakken, tot alles mooi goudbruin is. Laat lauw worden.
  3. 3
    Meng de olijfolie in een kom met het vijgenkonfijt, de balsamicoazijn, de fijngehakte salieblaadjes, peper en zout. Snijd de helft van de ongeschilde appel in kleine blokjes, de andere helft in fijne plakjes en schep alles op de ovenplaat met de groenten. Voeg de rucola toe, de helft van de verkruimelde roquefort en meng goed.
  4. 4
    Serveer de salade en werk de borden af met de grofgehakte pecannoten en de rest van de verkruimelde roquefort.
  5. 5
    Tip: Rijstolie heeft een heel hoog rookpunt (254°C) en is daarom ideaal om op hoge temperatuur te grillen, wokken of frituren.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de pitjes uit de butternut en snijd hem in blokjes, zonder hem te schillen. Leg de butternutblokjes en de rode uien in reepjes op een grote ovenplaat. Meng er 1 el rijstolie onder, peper, zout en de tijm. Verdeel over de plaat en schuif 10 min. in de oven.
  2. 2
    Maak de spruitjes schoon en snijd ze in 2. Meng ze met 1 el rijstolie, peper, zout en schep ze bij de andere groenten. Laat nog 10 à 15 min. bakken, tot alles mooi goudbruin is. Laat lauw worden.
  3. 3
    Meng de olijfolie in een kom met het vijgenkonfijt, de balsamicoazijn, de fijngehakte salieblaadjes, peper en zout. Snijd de helft van de ongeschilde appel in kleine blokjes, de andere helft in fijne plakjes en schep alles op de ovenplaat met de groenten. Voeg de rucola toe, de helft van de verkruimelde roquefort en meng goed.
  4. 4
    Serveer de salade en werk de borden af met de grofgehakte pecannoten en de rest van de verkruimelde roquefort.
  5. 5
    Tip: Rijstolie heeft een heel hoog rookpunt (254°C) en is daarom ideaal om op hoge temperatuur te grillen, wokken of frituren.
Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 6 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 2,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 6 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 2,9 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Lunch

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

  • Butternut
    1/2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Spruitjes
    600 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rode ui
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rucola
    50 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Salie
    5

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Pecannoten
    30 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Roquefort
    50 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Balsamico azijn
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Tijm
    1/2 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr

Totaal:

€2,19