• Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren
  • 80 g bloem
  • 50 g ansjovisfilets in olie
  • 1 citroen
  • 1 el frituurolie (of arachideolie)
  • 400 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 200 g paneermeel
  • zout
  • 3 eieren
  • 80 g bloem
  • 50 g ansjovisfilets in olie
  • 1 citroen
  • 1 el frituurolie (of arachideolie)
  • 400 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 200 g paneermeel
  • zout

Begin met koken

: 20 min
  1. 1
    Klop de eieren los in een bord. Kruid goed met peper en zout. Doe de bloem in een tweede bord en het paneermeel in een derde.
  2. 2
    Snijd de fijne kalfslapjes in twee wanneer ze tamelijk groot zijn. Wentel ze eerst in de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de eieren en vervolgens in het paneermeel.
  3. 3
    Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan.
  4. 4
    Bak er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Voeg tussen twee bakbeurten olie toe indien nodig.
  5. 5
    Verdeel het vlees over de borden. Werk af met een schijfje citroen en leg daar een ansjovisfilet op. Serveer met een gemengde salade en verse pasta.
  1. 1
    Klop de eieren los in een bord. Kruid goed met peper en zout. Doe de bloem in een tweede bord en het paneermeel in een derde.
  2. 2
    Snijd de fijne kalfslapjes in twee wanneer ze tamelijk groot zijn. Wentel ze eerst in de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de eieren en vervolgens in het paneermeel.
  3. 3
    Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan.
  4. 4
    Bak er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Voeg tussen twee bakbeurten olie toe indien nodig.
  5. 5
    Verdeel het vlees over de borden. Werk af met een schijfje citroen en leg daar een ansjovisfilet op. Serveer met een gemengde salade en verse pasta.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Ansjovis
    90 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Vandemoortele Arachideolie
    1 l
  • Delhaize Medaillon | Kalfs
    2 × +/- 309 gr
    -20%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Anco Paneermeel
    200 gr

Totaal:

+/-€33,83