Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVerse pasta bolognaise
Delhaize logo
  • Verse pasta bolognaise

Verse pasta bolognaise

door Kevin Lejeune

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Kids
Hoofdgerecht
Verse pasta bolognaise

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 375 g eidooiers (= +/-18 eidooiers )
  • 435 g fijn tarwegriesmeel
  • 185 g bloem
  • 50 g water
  • 20 g olijfolie
  • 6 g zout
  • 500 g rund- en varkensgehakt zonder kruiden
  • 120 g pancetta per carbonara
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 grote wortelen
  • 2 uien
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g ricotta
  • 150 g geraspte emmental
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 19 cl runderfond
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 1 snufje zachte paprika
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Zelfrijzend
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372280000
  • Kerstrostomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020120400072360000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Emmental | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    9,27 €/kg
    €1,39
    F2020090900067890000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: : 45 min. de voorbereiding - 1 u. kooktijd - 1 u. 30 min. rusttijd

    1. Doe het griesmeel, de bloem en het zout in de kom van de keukenrobot. Maak een gaatje in het midden en giet er de eidooiers samen met de olie en het water. Kneed 4 à 5 min op lage snelheid tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat hem 1.30 u in de koelkast rusten.
    2. Haal het deeg 2 keer door de pastamachine: de eerste keer om het te pletten en de tweede keer om het naar eigen keuze te snijden (spaghetti, tagliatelle …). Kook de pasta meteen in kokend gezouten water (± 1.30 min kooktijd) als je meteen aan tafel gaat of laat ze ± 1 u op een propere keukendoek drogen. Hoe droger de pasta, hoe langer de kooktijd.
    3. Hak de uien, de wortelen en de knoflook grof. Fruit ze op een heel zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie.
    4. Fruit intussen de pancetta in een grote braadpan, eerst op een zacht vuurtje zodat het vet smelt. Voeg het gehakt toe en roer het af en toe los terwijl het bakt, om de vorming van dikke klonters te vermijden. Besprenkel met de helft van de runderfond, roer alle aanbaksels los en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 1 of 2 min sudderen.
    5. Schep het gebakken gehakt bij de groenten in de stoofpan. Voeg de tijm, de nootmuskaat, de paprika, het tomatenconcentraat en de rest van de runderfond toe. Zet het deksel op de pan en laat 45 min op een matig vuurtje pruttelen. Voeg dan de ricotta en de gehalveerde kerstomaten toe. Laat nog 15 min sudderen en breng verder op smaak.
    6. Serveer de “al dente’ gekookte pasta (zie stap 2) met de saus . Bestrooi met geraspte emmental, kruid met peper en werk af met basilicum.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Kids
    Hoofdgerecht
    • Verse pasta bolognaise

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Zelfrijzend
    1 kg
    0,79 €/kg
    €0,79
    S2017121501372280000
  • Kerstrostomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2020120400072360000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Emmental | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    150 gr
    9,27 €/kg
    €1,39
    F2020090900067890000