Recept zoekresultatenVeelkleurige tomatentaart
Delhaize logo
  • Veelkleurige tomatentaart
    C
Veelkleurige tomatentaartC

Veelkleurige tomatentaart

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 300 g tomaten van verschillende variëteiten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rollen bladerdeeg bio
  • 75 g parmigiano
  • 250 g ricotta
  • 1 kl suiker
  • 1 el olijfolie extra zuiver
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • peper
  • 300 g tomaten van verschillende variëteiten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rollen bladerdeeg bio
  • 75 g parmigiano
  • 250 g ricotta
  • 1 kl suiker
  • 1 el olijfolie extra zuiver
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak op een met bakpapier beklede ovenplaat een grote rechthoek van de 2 rollen bladerdeeg.
3
Hak de tijm en de rozemarijn fijn en snijd de knoflook in sneetjes.
4
Smeer de ricotta over het deeg in een fijne laag en besprenkel met de olijfolie. Verdeel er de fijngehakte tijm, de rozemarijn en de knoflook over en bak 20 min. in de oven.
5
Snijd de grote tomaten in fijne sneetjes en halveer de kerstomaatjes. Beleg de taart ermee en bestrooi met zout, peper, suiker en geraspte parmigiano. Bak nog eens 10 min. in de oven.
6
Haal de taart uit de oven en werk net voor het opdienen af met de basilicumblaadjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak op een met bakpapier beklede ovenplaat een grote rechthoek van de 2 rollen bladerdeeg.
3
Hak de tijm en de rozemarijn fijn en snijd de knoflook in sneetjes.
4
Smeer de ricotta over het deeg in een fijne laag en besprenkel met de olijfolie. Verdeel er de fijngehakte tijm, de rozemarijn en de knoflook over en bak 20 min. in de oven.
5
Snijd de grote tomaten in fijne sneetjes en halveer de kerstomaatjes. Beleg de taart ermee en bestrooi met zout, peper, suiker en geraspte parmigiano. Bak nog eens 10 min. in de oven.
6
Haal de taart uit de oven en werk net voor het opdienen af met de basilicumblaadjes.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 982; energie (kCal): 236; vetten (g): 14,7; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 18,6; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 330,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 982; energie (kCal): 236; vetten (g): 14,7; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 18,6; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 330,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

2 × 250 gr

€6,98

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€18,92