Recept zoekresultatenVarkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven
Delhaize logo
  • Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven
    A
Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de ovenA

Varkensgebraad met kruiden, kokosmelksaus en zoete ardappelen uit de oven

Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 850 g varkensfiletgebraad
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 takjes tijm
  • 800 g zoete aardappelen
  • 5 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el mosterdzaad
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el zachte chilivlokken
  • peper
  • 2 uien (voor de kokosmelksaus)
  • 400 g tomatenpulpen (voor de kokosmelksaus)
  • 4 cm gember (voor de kokosmelksaus)
  • 1/2 citroen (voor de kokosmelksaus)
  • 2 dl kokosmelk (voor de kokosmelksaus)
  • 2 el kokosbloesemsuiker (voor de kokosmelksaus)
  • 2 el olijfolien (voor de kokosmelksaus)
  • 1 el korianderpoeder (voor de kokosmelksaus)
  • 1/2 el komijnpoeder (voor de kokosmelksaus)
  • 1 el kurkuma (voor de kokosmelksaus)
  • peper en zout (voor de kokosmelksaus)
  • 850 g varkensfiletgebraad
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes verse oregano
  • 4 takjes tijm
  • 800 g zoete aardappelen
  • 5 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 el mosterdzaad
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el zachte chilivlokken
  • peper
  • 2 uien (voor de kokosmelksaus)
  • 400 g tomatenpulpen (voor de kokosmelksaus)

Begin met koken

: 1 u.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het. Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min. in de oven (1 u. braadtijd/kg).
2
Schuif ± 30 min. voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met peper en zout.
3
Maak de saus: fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe. Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
4
Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 3 el olijfolie, de paprika, de komijn, de mosterdzaadjes en de kurkuma. Smeer het gebraad met dit mengsel in en masseer het. Bedek het vlees met de tijm, de oregano, de rozemarijn en bak het 50 min. in de oven (1 u. braadtijd/kg).
2
Schuif ± 30 min. voor het einde van de braadtijd van het gebraad ook de zoete aardappelen in de oven: snijd ze in partjes, bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de aardappelpartjes over en smeer ze in met olijfolie. Kruid ze op het einde van de braadtijd met peper en zout.
3
Maak de saus: fruit de gesnipperde uien in een stoofpan, met de olijfolie, de koriander en de komijn. Zet het deksel op de pan en laat de uien 10 min. op een zacht vuurtje slinken. Voeg de tomatenpulp, de kokosmelk, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de kurkuma toe. Rasp de ongeschilde gember grof en pers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen en breng verder op smaak.
4
Serveer het gebraad in sneetjes, met de saus en de zoete aardappelen. Werk af met de verse koriander en bestrooi met wat zachte chilivlokken.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 5,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 5,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,89

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Zoete aardappel | Kubus

Delhaize

Zoete aardappel | Kubus

3 × 300 gr

€3,57

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€43,88

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.