Recept zoekresultatenTongrolletjes met champagne en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen
    A

Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Tongrolletjes met champagne en oesterzwammenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl champagne brut (of cava)
  • gehakte bladpeterselie
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 400 g oesterzwammen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 sjalot
  • 700 g tongfilets
  • 15 cl verse room
  • 1 zakje visnat in poedervorm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cava | Brut
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011092100240700000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Tongfilet | Noordzee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 193 gr
    +/-65,99€/kg
    +/-€12,74
    F2005100400249700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    1. Bereid het visnat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Leg de tongfilets, met de velkant naar boven, per 2 op elkaar. Rol strak op en steek er een tandenstoker dwars door.
    3. Verlaag het vuur van het visnat zodat het net onder het kookpunt blijft en leg er de visrolletjes in. Laat 5 min. zacht koken, neem ze eruit met een schuimspaan (bewaar de bouillon).
    4. Borstel, indien nodig, de oesterzwammen schoon en snij de grootste in stukken. Snipper de sjalot fijn.
    5. Bak de spekreepjes op vrij hoog vuur zonder olie. Voeg de sjalot en de oesterzwammen toe, bak 5 min. op matig vuur. Giet er de champagne bij en laat voor de helft inkoken op hevig vuur. Voeg dan de room toe en 15 cl visnat. Laat zacht sudderen. Laat de saus dikker worden indien nodig.
    6. Verwijder de tandenstokers uit de visrolletjes en leg de rolletjes in de saus. Zet een deksel op de pan en laat nog 2 min. sudderen.
    7. Breng op smaak en voeg de peterselie toe. Serveer heel warm in halfdiepe borden, met sperziebonen en verse deegwaren.

    Kooktip

    Voor een perfect resultaat: zorg dat je de visfilets oprolt met de velkant naar binnen!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 472; energie (kCal): 113; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 442,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cava | Brut
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011092100240700000
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,55 €/l
    €0,71
    F2015112500153100000
  • Tongfilet | Noordzee
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 193 gr
    +/-65,99€/kg
    +/-€12,74
    F2005100400249700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000