Recept zoekresultatenTomaat-garnaal
Delhaize logo
  • Tomaat-garnaal

Tomaat-garnaal

Tomaat-garnaal
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/4 bussel peterselie
  • 6 el cocktailsaus
  • peper
  • 4 el witte wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 2 el mosterd (voor de dressing)
  • 8 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/4 bussel peterselie
  • 6 el cocktailsaus
  • peper
  • 4 el witte wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 2 el mosterd (voor de dressing)
  • 8 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

    Vinaigrette: Meng de mosterd met de azijn en roer deze met een kleine garde goed door. Voeg hier in een straaltje de olijfolie aan toe onder voortdurend roeren. Kruid met peper en zout.

  1. Breng in een kom voldoende water aan de kook zodat je de tomaten erin kan dompelen. Maak kruislings een insnijding aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 10 tellen in het kokende water, schrik ze dan in ijswater. Zo kan je het vel gemakkelijk verwijderen.
  2. Was de peterselie en droog hem met behulp van de slazwierder. Hak de peterselie fijn en houd hem apart.
  3. Kook de eieren 10 minuten in kokend water en schrik ze in ijswater. Pel ze en prak ze met behulp van een vork grof. Kruid ze met peper, zout en de gehakte peterselie. Meng er de gepelde garnalen en 2 el cocktailsaus onder.
  4. Snijd het hoedje van de tomaat op 1,5 cm onder het kroontje en maak de tomaten leeg. Vul ze met de grijze garnalen mengeling.
  5. Snijd de radijzen en de komkommer in plakjes en meng ze onder de salade. Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
  6. Serveer de salade met de gevulde tomaten, de resterende cocktailsaus en verse frietjes.

Tip: Tomaat-garnaal is ook lekker met gebakken krielaardappelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio
Delhaize Gekookte Gambas | Bio
2 × 300 gr
-20%
Bio
    5
    48
    €6,85
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Smaaktrostomaten
    Delhaize Smaaktrostomaten
    2 × 450 gr
    4
    49
    Rauwkost | Radijs
    Delhaize Rauwkost | Radijs
    150 gr
    1
    99
    Komkommer
    Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99
    Trio van sla | Kluit
    Delhaize Trio van sla | Kluit
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    35
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Saus | Cocktail | Squeeze
    Delhaize Saus | Cocktail | Squeeze
    42 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    39
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €40,27

    Maak je maaltijd compleet

    Ontdek de beste wijnen voor dit recept