Recept zoekresultatenTomaat-garnaal
Delhaize logo
  • Tomaat-garnaal
Tomaat-garnaal

Tomaat-garnaal

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/4 bussel peterselie
  • 6 el cocktailsaus
  • peper
  • 4 el witte wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 2 el mosterd (voor de dressing)
  • 8 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/4 bussel peterselie
  • 6 el cocktailsaus
  • peper
  • 4 el witte wijnazijn (voor de vinaigrette)
  • 2 el mosterd (voor de dressing)
  • 8 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

    Vinaigrette: Meng de mosterd met de azijn en roer deze met een kleine garde goed door. Voeg hier in een straaltje de olijfolie aan toe onder voortdurend roeren. Kruid met peper en zout.

  1. Breng in een kom voldoende water aan de kook zodat je de tomaten erin kan dompelen. Maak kruislings een insnijding aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 10 tellen in het kokende water, schrik ze dan in ijswater. Zo kan je het vel gemakkelijk verwijderen.
  2. Was de peterselie en droog hem met behulp van de slazwierder. Hak de peterselie fijn en houd hem apart.
  3. Kook de eieren 10 minuten in kokend water en schrik ze in ijswater. Pel ze en prak ze met behulp van een vork grof. Kruid ze met peper, zout en de gehakte peterselie. Meng er de gepelde garnalen en 2 el cocktailsaus onder.
  4. Snijd het hoedje van de tomaat op 1,5 cm onder het kroontje en maak de tomaten leeg. Vul ze met de grijze garnalen mengeling.
  5. Snijd de radijzen en de komkommer in plakjes en meng ze onder de salade. Breng de salade op smaak met de vinaigrette.
  6. Serveer de salade met de gevulde tomaten, de resterende cocktailsaus en verse frietjes.

Tip: Tomaat-garnaal is ook lekker met gebakken krielaardappelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

2 × 300 gr

Bio

€13,58

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Kropsla | Serre | Verpakt

Delhaize

Kropsla | Serre | Verpakt

1 st

€1,19

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Cocktail | Saus

Delhaize

Cocktail | Saus

125 gr

€1,35

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Mosterd | Zacht | Squeeze

Delhaize

Mosterd | Zacht | Squeeze

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€37,37