• Taart met rabarber, frambozen en amandelen
    Nutri-Score C

Taart met rabarber, frambozen en amandelen

Taart met rabarber, frambozen en amandelenC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eieren
  • 125 g frambozen
  • 100 g amandelpoeder
  • 3 el amandelschilfers
  • 400 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 170 g griessuiker
  • 50 g zachte boter
  • 2 eieren
  • 125 g frambozen
  • 100 g amandelpoeder
  • 3 el amandelschilfers
  • 400 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 170 g griessuiker
  • 50 g zachte boter

Begin met koken

  1. 1
    Snijd de rabarber in blokjes, roer er 40 g suiker onder en laat minstens 1 u rusten.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Bak 6 min in de oven.
  3. 3
    Klop de zachte boter met de garde onder 100 g suiker. Voeg het amandelpoeder en de eieren toe; meng goed. Roer er voorzichtig de uitgelekte rabarber onder. Giet in de taartbodem en strijk glad.
  4. 4
    Duw de frambozen voorzichtig één per één in de vulling. Bestrooi met 2 el suiker en bak 15 min in de oven.
  5. 5
    Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
  6. 6
    Serveer op kamertemperatuur.
  1. 1
    Snijd de rabarber in blokjes, roer er 40 g suiker onder en laat minstens 1 u rusten.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Bak 6 min in de oven.
  3. 3
    Klop de zachte boter met de garde onder 100 g suiker. Voeg het amandelpoeder en de eieren toe; meng goed. Roer er voorzichtig de uitgelekte rabarber onder. Giet in de taartbodem en strijk glad.
  4. 4
    Duw de frambozen voorzichtig één per één in de vulling. Bestrooi met 2 el suiker en bak 15 min in de oven.
  5. 5
    Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
  6. 6
    Serveer op kamertemperatuur.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1214; energie (kCal): 291; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 22,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 815,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1214; energie (kCal): 291; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 22,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 815,38
Vegetarisch
Moederdag
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Rabarber
    400 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Frambozen
    125 gr
  • Vahiné Amandelen | Poeder
    125 gr
  • Vahiné Amandelen | Schilfers
    125 gr
  • Herta Kruimeldeeg | rond
    230 gr
    2de tegen -30%
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr

Totaal:

€26,05