Delhaize logo
  • Super tomaten
    A
Super tomatenA

Super tomaten

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,2 kg grote tomaten cœur de bœuf
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g half zongedroogde tomaten
  • 60 g zwarte kalamonolijven
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 250 g halfvolkorenrijst
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • 1,2 kg grote tomaten cœur de bœuf
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g half zongedroogde tomaten
  • 60 g zwarte kalamonolijven
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 250 g halfvolkorenrijst
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd een hoedje uit de tomaten en hol ze uit (houd het vruchtvlees apart). Draai ze om in een ovenschaal, leg er de hoedjes naast en schuif alles 10 min. in de oven. (Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.)
3
Fruit het vruchtvlees van de tomaten in een braadpan met de fijngesnipperde lente-uitjes, de tijm en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. pruttelen.
4
Meng intussen de halfgedroogde tomaten in stukken, de grofgehakte jonge spinazieblaadjes, de gehakte, ontpitte zwarte olijven, de pijnboompitten, de ricotta, de parmigiano en de gekookte rijst in een slakom. Breng verder op smaak.
5
Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de tomaten met de rijstbereiding en leg er de hoedjes bovenop. Schik de gevulde tomaten op de saus. Schep een eventueel restje vulling ook in de schaal, aan de kant. Bak 20 min. in de oven, op 180°C, en dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd een hoedje uit de tomaten en hol ze uit (houd het vruchtvlees apart). Draai ze om in een ovenschaal, leg er de hoedjes naast en schuif alles 10 min. in de oven. (Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.)
3
Fruit het vruchtvlees van de tomaten in een braadpan met de fijngesnipperde lente-uitjes, de tijm en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. pruttelen.
4
Meng intussen de halfgedroogde tomaten in stukken, de grofgehakte jonge spinazieblaadjes, de gehakte, ontpitte zwarte olijven, de pijnboompitten, de ricotta, de parmigiano en de gekookte rijst in een slakom. Breng verder op smaak.
5
Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de tomaten met de rijstbereiding en leg er de hoedjes bovenop. Schik de gevulde tomaten op de saus. Schep een eventueel restje vulling ook in de schaal, aan de kant. Bak 20 min. in de oven, op 180°C, en dien heel warm op.
Nutritionele informatie
A
Energie: 625 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

3 × 450 gr

€14,97

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Tomaten | Zongedroogd

Delhaize

Tomaten | Zongedroogd

280 gr

€2,19

Olijven | Zwart | Zonder pit

Delhaize

Olijven | Zwart | Zonder pit

180 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Rijst | Zilvervlies | Bruin | 20 min

Bosto

Rijst | Zilvervlies | Bruin | 20 min

4 x 125 gr

€3,09

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€29,99