Recept zoekresultatenSuikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloen
Recept zoekresultatenSuikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloen
Delhaize logo
  • Suikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloen
    Nutri-Score D

Suikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloen

Suikerbroodtoast met roquefort en gekonfijte meloenD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 charentais meloen
  • 1/2 biocitroen
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1/2 ongesneden suikerbrood
  • 300 g roquefort
  • 250 g kristalsuiker
  • 20 g boter
  • 1 charentais meloen
  • 1/2 biocitroen
  • 6 takjes rozemarijn
  • 1/2 ongesneden suikerbrood
  • 300 g roquefort
  • 250 g kristalsuiker
  • 20 g boter

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de meloen, ontpit hem en snijd hem in grote stukken. Breng de meloenstukken met de citroen, 2 takjes rozemarijn, 2,5 dl water en de suiker in een kleine steelpan aan de kook. Laat ± 15 min. pruttelen.
2
Snijd het suikerbrood in 4 dikke sneetjes, smeer ze lichtjes in met boter en bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hete grill.
3
Verdeel de grofverkruimelde roquefort over de toastjes, voeg de meloenstukken toe, besprenkel alles met een scheutje siroop en werk af met rozemarijn. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje. Is ook een heerlijke en verrassende maaltijdafsluiter, als kaasdessert.
1
Schil de meloen, ontpit hem en snijd hem in grote stukken. Breng de meloenstukken met de citroen, 2 takjes rozemarijn, 2,5 dl water en de suiker in een kleine steelpan aan de kook. Laat ± 15 min. pruttelen.
2
Snijd het suikerbrood in 4 dikke sneetjes, smeer ze lichtjes in met boter en bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hete grill.
3
Verdeel de grofverkruimelde roquefort over de toastjes, voeg de meloenstukken toe, besprenkel alles met een scheutje siroop en werk af met rozemarijn. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje. Is ook een heerlijke en verrassende maaltijdafsluiter, als kaasdessert.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 231,1 kcal - Vetten: 11,5 g - Koolhydraten: 25,0 g - Vezels: 1,0 g - Eiwitten: 7,5 g
Frans
Vegetarisch
Barbecue
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Meloen | Galia
Delhaize Meloen | Galia
850 gr
2
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Crackers | Toastjes | Sweet Red Paprika
LU Crackers | Toastjes | Sweet Red Paprika
100 gr
1
49
Schimmelkaas | Roquefort | AOC | Blok
Taste of Inspirations Schimmelkaas | Roquefort | AOC | Blok
3 × 125 gr
4
19
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
-25%
2
59
€3,45

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Totaal:
€22,74