Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijn
Delhaize logo
  • Stoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijn
    A

Stoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Stoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 takje verse tijm
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 1 in stukken gesneden konijn zonder kop
  • 1 kg sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    12,19€/kg€18,29
    8,53 €/kg
    +/-€12,80
    F2010090900237130000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in 4. Hak de look fijn.
    2. Zout en peper de stukken konijn. Doe de olie in een stoofpot en bak de stukken konijn langs alle kanten goudbruin. Doe er de witte wijn bij, breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Voeg de sjalotten, de look, de laurier en de tijm toe. Zout en peper, doe het deksel op de pot en laat 1,5 uur sudderen op een zacht vuurtje.
    3. Serveer met aardappelpuree en licht gefruite verse spinazie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 596,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Stoofpotje van konijn met sjalotten en witte wijn
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,5 kg
    12,19€/kg€18,29
    8,53 €/kg
    +/-€12,80
    F2010090900237130000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000