Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenStoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree
Recept zoekresultatenStoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree
Delhaize logo
A

Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpuree

Stoofpotje van everzwijn met peer en knolselderpureeA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 800 g everzwijnstoofvlees
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 knolselder
  • 1 ui
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl jeneverbessen
  • 1 kl zwarte peperbolletjes
  • 800 g knolselder (voor de knolselderpuree)
  • 2 uien (voor de knolselderpuree)
  • 5 el olijfolie (voor de knolselderpuree)
  • 50 g boter (voor de knolselderpuree)
  • 2 takjes tijm (voor de knolselderpuree)
  • 4 peren (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 2 el cassonade (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 5 dl rode wijn (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 blaadje laurier (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 takje tijm (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 1 kl jeneverbessen (voor de in wijn gepocheerde peren)
  • 800 g everzwijnstoofvlees
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 knolselder
  • 1 ui
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl jeneverbessen
  • 1 kl zwarte peperbolletjes
  • 800 g knolselder (voor de knolselderpuree)
  • 2 uien (voor de knolselderpuree)
  • 5 el olijfolie (voor de knolselderpuree)

Begin met koken

: 25 min. + 1.30 u kooktijd (+ 24 u marineertijd)
1
Doe 1 dag op voorhand de stukken everzwijnragout in een schaal met de wijn, de gehakte ui, de in dikke stukken gesneden wortelen en knolselder, het kruidentuiltje, de hele gepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Meng, dek af en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Laat het vlees uitlekken en bak het op een hoog vuur in een braadpan met de olijfolie en de boter; kruid met zout en peper. Bestrooi het met bloem, meng 1 min en doe het in een stoofpan. Giet een pollepel marinade in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van de marinade toe (met de groenten en de kruiden), zet het deksel op de pan en laat 1.30 u (of tot het vlees mals is) op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
3
Maak de puree: schil en snijd de knolselder in grote stukken, hak de uien en doe alles in een kookpot gezouten kokend water. Kook 25 min, giet af en plet met een pureestamper, samen met de olijfolie en de boter; breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
4
Schil de peren en doe ze in een kleine steelpan met de rode wijn, de cassonade, de jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Kook ze 10 min op een zacht vuurtje en draai ze af en toe om. Laat ze in hun sap afkoelen.
5
Serveer de ragout met de puree en de uitgelekte peren.
1
Doe 1 dag op voorhand de stukken everzwijnragout in een schaal met de wijn, de gehakte ui, de in dikke stukken gesneden wortelen en knolselder, het kruidentuiltje, de hele gepelde teentjes knoflook, de jeneverbessen en de peperbolletjes. Meng, dek af en laat 24 u in de koelkast marineren.
2
Laat het vlees uitlekken en bak het op een hoog vuur in een braadpan met de olijfolie en de boter; kruid met zout en peper. Bestrooi het met bloem, meng 1 min en doe het in een stoofpan. Giet een pollepel marinade in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van de marinade toe (met de groenten en de kruiden), zet het deksel op de pan en laat 1.30 u (of tot het vlees mals is) op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
3
Maak de puree: schil en snijd de knolselder in grote stukken, hak de uien en doe alles in een kookpot gezouten kokend water. Kook 25 min, giet af en plet met een pureestamper, samen met de olijfolie en de boter; breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
4
Schil de peren en doe ze in een kleine steelpan met de rode wijn, de cassonade, de jeneverbessen, de tijm en het laurierblaadje. Kook ze 10 min op een zacht vuurtje en draai ze af en toe om. Laat ze in hun sap afkoelen.
5
Serveer de ragout met de puree en de uitgelekte peren.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 461; energie (kCal): 110; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1030,92
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassin
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Cabernet Sauvignon / Merlot
Leopard's Leap Cabernet Sauvignon / Merlot
2 × 75 cl
6
99
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
4
59
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Peren | Conférence | Eetklaar | Verpakt | 4st
Delhaize Peren | Conférence | Eetklaar | Verpakt | 4st
750 gr
2
79
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Zachte boter | La Motte
    Président Zachte boter | La Motte
    250 gr
    4
    79
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Totaal:
      €38,43